infa.lt

Petras Gražulis kreipėsi į VSD dėl galimos Rusijos įtakos Lietuvos žiniasklaidai šmeižiant JAV prezidentą

15 lapkričio
19:21 2018
Petras Gražulis

facebook nuotr.

Donaldas Trampas (Donald Trump)

Twitter nuotrauka

Seimo narys Petras Gražulis, susirūpinęs pagrindinių Lietuvos žiniasklaidos priemonių tendencija sistemingai neigiamai nušviesti Lietuvos sąjungininkės, Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) asmenį ir jo veiklą, kreipėsi į Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį, prašydamas išsiaiškinti šios tendencijos šaltinius ir užsakovus, užsimindamas, kad tai gali būti Rusijos įtaka.

„Pastaruoju metu pagrindinėse Lietuvos žiniasklaidos priemonėse sistemingai, nuosekliai pasirodo straipsniai ir žinutės (įskaičiuojant „fake news“) kuriuose itin neigiamai vaizduojamas JAV prezidentas D.Trumpas (Žiniasklaidos apžvalgų vertinimais – virš 2600 neigiamų žinučių pagrindiniuose Lietuvos žiniasklaidos portaluose vien šiemet; pvz.: Priedas Nr. 1). Iš JAV prezidento tyčiojamasi, jis pozicionuojamas kaip kvailas, pasitikėjimo nenusipelnantis asmuo taip siekiant įnešti Lietuvos gyventojų nepasitikėjimą pagrindiniu NATO partneriu ir jos įsipareigojimais ginti Lietuvą agresijos atžvilgiu“, – aprašo Lietuvos žiniasklaidos puldinėjimus prieš JAV prezidentą parlamentaras.

Seimo narys pastebi: „Akivaizdu, kad juodinimo kampanijos sistemiškumas ir nuoseklumas neatsiranda pats savaime“.

„JAV yra pagrindinis Lietuvos strateginis partneris, užtikrinant valstybės nacionalinį saugumą. Akivaizdu, jog ir JAV prezidentas yra esminis Lietuvos nacionalinio saugumo garantas.“, – pažymi Seimo narys.

Taip pat, atkreipdamas dėmesį į Lietuvos strateginį interesą P. Gražulis pabrėžia: „Lietuvos Respublikos strateginis ir esminis interesas (numatytas tiek Konstitucijoje, tiek įstatymuose, tiek Vyriausybės programoje) – visomis priemonėmis stiprinti transatlantinę integraciją.“

„Akivaizdu, kad nedraugiškos Lietuvai valstybės (tame tarpe Rusija) suinteresuotos kelti įtampas tarp JAV ir Lietuvos Respublikos, mažinti pasitikėjimą NATO bei kelti abejones jog agresijos prieš Lietuvą atveju bus vykdomas Šiaurės Atlanto sutarties 5-asis straipsnis.“, – primena Rusijos grėsmę parlamentaras, ir papildo:

Atsižvelgdamas į tai, prašau:

  1. Ištirti informaciją apie tai, ar ne Rusijos specialiosios tarnybos daro įtaką Lietuvos žiniasklaidai, nušviečiant JAV prezidento D.Trumpo asmenį ir jo vykdomą politiką.

  2. Įvertinti ar JAV prezidento D.Trumpo ir jo vykdomos politikos juodinimo kampanijos sistemiškumas nesudaro pareigos Lietuvos nacionalinį saugumą užtikrinančioms institucijoms imtis užkardymo priemonių.

  3. Nustatyti kas finansuoja ir organizuoja straipsnių ir žinučių (įskaičiuojant „fake news“) sklaidą, kuriuose itin neigiamai vaizduojamas D. Trumpas ir jo vykdoma politika.

  4. Įvertinti sistemiškos ir nuoseklios JAV prezidento D.Trumpo ir jo politikos juodinimo kampanijos daromą žalą Lietuvai ir ar tokia veikla nekelia nacionalinės grėsmės mūsų valstybei.

 

Pagarbiai – Seimo narys Petras Gražulis

Šio pareiškimo kopijos nusiųstos:

JAV Centrinė Žvalgybos Valdyba direktorei Gina Haspel
NATO generaliniam sekretoriui Jens Stoltenberg

Seimo nario surašytos pagrindinių Lietuvos žiniasklaidos priemonių straipsnių, diskredituojančių JAV prezidentą, nuorodos:

  Apie JAV prezidentą transliuojama informacija Lietuvos MIP (nuorodos) (42,6 KiB, 5 093 atsisiuntė)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 280

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...