infa.lt

Dovilė Šakalienė praneša apie „pagalbos sau gidą, seksualinę prievartą patyrusiems vyrams”

12 lapkričio
10:32 2018

Dovilė Šakalienė

Kadangi vaikų gelbėjimas nuo smurto patiria didelį visuomenės pasipriešinimą, – prisiminti vargšai, seksualiai skriaudžiami ir išnaudojami vyrai, apie ką Seimo narė Dovilė Šakalienė praneša LRS.lt puslapyje.

Lapkričio 12 d. 18 val. Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje bus pristatytas „Pagalbos sau gidas seksualinę prievartą patyrusiems vyrams“. Psichologai, žurnalistai, politikai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai diskutuos apie vis dar nematomą grupę aukų – seksualinę prievartą patyrusius vyrus.

„Dažniausias elgesys su smurto aukomis – ištremti jas kuo toliau iš mūsų sąmonės“, – teigia viena žymiausių pasaulyje traumų tyrėjų dr. Judita Liuis Herman (Judith Lewis Herman). Seksualinė prievarta savaime labai sunki tema, o ją patyrusių žmonių galimybės gauti pagalbą vis dar menkos.

Todėl pristatydami pagalbos sau gidą analizuosime, kodėl taip sudėtinga apie šią patirtį kalbėti ir kokios galimos tylos pasekmės, kokie vyrai ir kokiomis aplinkybėmis nukenčia, aptarsime šios traumos stigmą ir seksualinės prievartos nusikaltimo latentiškumą, stereotipus, kliudančius nukentėjusiems vyrams gauti pagalbą ir kitus klausimus.

Visi besidomintys psichologija, ypač traumų psichologija, psichologinę pagalbą teikiantys specialistai, psichologijos studentai, taip pat įvairiomis formomis pagalbą teikiantys specialistai – socialiniai darbuotojai, emocinės pagalbos savanoriai ir visi, kas yra susidūrę su seksualine prievarta, kviečiami neformaliai diskusijai, kviečia Dovilė Šakalienė.

Diskusijoje dalyvaus Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė, Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos narė Dovilė Šakalienė, Vilniaus vyrų krizių centro steigėjas ir konsultantas Algis Davidavičius, psichologė-psichoterapeutė, VšĮ „Krizių įveikimo centras“ direktorė Simona Glodenienė.

Diskusiją moderuos LRT radijo žurnalistas Mindaugas Jackevičius.

Renginys vyks Lietuvos nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje lapkričio 12 d. 18 val. Konferencijų salėje, V a. Įėjimas laisvas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 9 208

Žymos:

Atsiliepimų 9

  1. Rasa    -  2018-11-12, 12:49

    daug kartu geriau kai vyrus seksualiai isnaudoja iskrypeliai ir kuriems noretumei pardavineti vaikus,ane sakaliene.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Algirdas    -  2018-11-12, 13:49

    davidicke.com/article/501248/guess-the-country
    Čia yra pavyzdys kaip rūpinamasi seksualinio išnaudojimo aukomis nuo gimimo iki… užtikrintai pasakyti niekas negali, tačiau tikėtina, jog Melanie Shaw vis dar gyva. Straipsnis tikrai ne silpnų nervų žmonėms.
    Šakalienė, tikriausiai, siekia sukurti kažką panašaus Lietuvoje.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Henrikas    -  2018-11-12, 16:12

    Šakaliene, vesk homikus ir lesbietes į doros kelią ir nelisk prie vaikų

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Seksualiai išnaudojami vyrai,    -  2018-11-12, 21:42

    Išmušė jūsų šlovės valanda! Jeigu žmona siunčia jums kažkokius įtartinus signalus ar atvirai gnybteli, netylėkite! Šakalienė jau formuoja smogiamuosius būrius, tad drąsiai skambinkite į policiją, jums bus atsiųstas atvejo vadybininkas su komanda, kuris nustatys grėsmės lygį ir paims jus iš nesaugios aplinkos.Būsite perduoti laikinosioms globėjoms ( kodinis pavadininmas Olialia), jumis bus visapusiškai pasirūpinta, kol prokuratūra ištirs ir teismas paskelbs nuosprendį niekšingajai priekabiautojai – jūsų žmonai.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. anoniminis    -  2018-11-18, 11:54

    Besirde ir besmegene sakaliene, vis dar tau maza ir maza…

    Atsakyti į šį komentarą
  6. tavo reikalas    -  2018-11-18, 14:15

    Eik eik nabage tu. Valink is seimo, nes kitaip tikrai teve viena diena uzlenks arba pati uzsilenksi, nes tu amziams esi siuksle! Grobi vaikus o dabar ir vaizduojies kazkokia…… . .. . Tu esi niekas Lietuvos zmonems.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. kas parėmė vienišą motiną Stankūnaitę?    -  2018-11-18, 20:47

    KIEK KUOSŲ IR NERIŲ ATSIRADO, KAD KIEKVIENO MĖNESIO SEPTYNIOLIKTĄ DIENĄ PAKLAUSTŲ, KAIP ŠAKALĖS, ŽOPĖS, JAHOVĖS PADĖJO STANKŪNAITEI, kiek buvo pagalbininkų, kas pasirūpintų drąsaus KĖDŽIO nepilnamete sugyventine?

    Atsakyti į šį komentarą
  8. Rūta    -  2018-11-22, 02:06

    Sovietmečiu, kai vyras užsimanydavo savo pasenusia žmona atsikratyt, tai paprašydavo jos vinių pavirti puode(būktai jam tokių reikia), o pats psichiatrus iškveisdavo ir – į durnyną, o dbr tik pasiskųsti užteks, jog žmona sexualiai priekabiauja, tuoj šakalienės sistema suveiks.

    Atsakyti į šį komentarą
  9. Kęstutis    -  2018-11-23, 05:19

    žiūrint iš transcidentinio kontinentalinio taško kiekvienas individas gali ignoruoti pesimistinę sistemą, idant juoba, kad jos kompetencijos ribos galimai išeina už bendro mentaliteto ir kompetencijos ribų. Žmonės, ar Jūs suvokiat kokį ŠŪDĄ Jūs malat ir kaip jūs ruošiatės toliau gyventi Lietuvoj, kurią tuo savo malamu produktu tepliojate?
    Pasakykit, lietuviai (jei, žinom,a Jūs norite gyventi (ar bent egzistuoti) savo tėvynėje vieną kartą ir visiems laikams – Konstitucijos 4 str. nustato Aukščiausią suverenią galią Tauta vykdo tiesiogiai ar per demokratiškai išrinktus savo atstovus. Tai mes norim TIESIOGIAI. Jei Tautos išrinktieji nesugeba vykdyti Aukščiausio valios – gyventi tiesiogiai – Tauta nori įgyvendinti savo valią, t.y., valdyti tiesiogiai, Pasiruošę? Tikiuosi jums „valdantieji” tai nebus netikėta

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...