infa.lt

D. Trampą įžeidė E. Makrono pasiūlymas sukurti Europos kariuomenę

10 lapkričio
21:22 2018
Donaldas Trampas

AP nuotrauka

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pavadino „įžeidžiančiu“ Prancūzijos prezidento Emanuelio Makrono pasiūlymą sukurti vieningą Europos kariuomenę gynybai nuo Kinijos, Rusijos ir netgi JAV veiksmų.

„Prancūzijos prezidentas pasiūlė, kad Europa sukurtų savo nuosavas ginkluotąsias pajėgas, skirtas apsiginti nuo JAV, Kinijos ir Rusijos. Labai apmaudu, tačiau, galbūt Europai pradžioje reikėtų bent jau įnešti savo sąžiningą dalį į NATO finansavimą, kurį JAV labai subsidijuoja!“ – parašė D. Trampas savo Twitter paskyroje.

Baltųjų rūmų šeimininkas paaiškino, jog norėtų matyti stiprią Europą, tačiau vis tik pasisako už teisingesnį išlaidų pasiskirstymą.

Tuo tarpu, dvipusių derybų metu tarp JAV ir Prancūzijos, kurios vyko vakar Eliziejaus rūmuose, D. Trampas ir E. Makronas susitarė dėl išlaidų didinimo gynybai NATO atžvilgiu, ir Prancūzijos prezidentas pažadėjo padidinti Prancūzijos įmokų dalį.

Donaldas Trampas ir JAV pirmoji ponia atvyko į Prancūziją dalyvauti atminimo renginiuose skirtuose Pirmojo pasaulinio karo pabaigs šimtmečio sukakčiai. Į didelio masto renginį buvo pakviesti ir daugiau kaip 120 aukšto rango svečių, tame tarpe valstybių, dalyvavusių Pirmajame pasauliniame kare, JT ir Europos organizacijų vadovai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 139

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...