infa.lt

Seimo konservatoriai prašo S. Skvernelio paaiškinti vyriausybės poziciją vienalyčių santuokų įteisinimo klausimu

09 lapkričio
18:48 2018

infa.lt montažas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Audronius Ažubalis, Laurynas Kasčiūnas ir Paulius Saudargas kreipėsi į Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį, prašydami paaiškinti žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl Vyriausybės pozicijos tos pačios lyties santuokų įteisinimo klausimu.

Lietuvos Respublikos Konstitucinis Teismas (KT) šiuo metu nagrinėja bylą, kurioje skundžiamas Migracijos departamento sprendimas neišduoti leidimo gyventi šalyje užsienio piliečiui, sudariusiam santuoką Danijoje su tos pačios lyties Lietuvos piliečiu.

Šiandien vykusio KT posėdžio metu vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas pareiškė, kad Lietuva galėtų pripažinti tos pačios lyties santuokas, sudarytas užsienyje. Po posėdžio, komentuodamas Konstituciniame Teisme išreikštą poziciją, ministras E. Misiūnas pasisakė plačiau.

„Pati santuoka – manau, jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis. Šiuo atveju, žiūrėčiau gana liberaliai. Manau, kad galėtų“, – žurnalistams sakė E. Misiūnas, paklaustas, ar homoseksualų santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje.

Anot Seimo narių, šis E. Misiūno pasisakymas nurodo palankų Vyriausybės atstovo požiūrį ne tik į užsienyje sudarytų tos pačios lyties santuokų pripažinimą, bet ir tokių santuokų įteisinimą Lietuvoje.

Todėl A. Ažubalio, L. Kasčiūno ir P. Saudargo paklausime premjerui teiraujamasi, ar ši E. Misiūno išsakyta pozicija atitinka iki šiol gana kritišką Vyriausybės ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos, kurios nariu yra ir S. Skvernelis, laikyseną dėl vienalyčių santuokų įteisinimo Lietuvoje.

Rašytinį Seimo narių paklausimą paskatino ir tai, kad lapkričio 8 d. vykusiame Vyriausybės pusvalandyje S. Skvernelis neatsakė, kokia yra Vyriausybės pozicija šiuo klausimu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. neantanas    -  2018-11-09, 21:59

    Vašingtonui paliepus, Briuseliui panorėjus, Lietuvoje planuojamos įteisinti skirtingų lyčių santuokos. Viso pasaulio iškrypėliams ir lietuvių tautos planiniam iškrypinimui – uždegamas žalias šviesoforas. Taip tiesiai šviesiai ir pasakytų. O dabar pilsto iš tuščio į kiaurą,kabina konservatoriškus makaronus, net gėda skaityti…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rokas    -  2020-12-20, 07:55

    Bet tai valstiečiai nenustebino. Skvernelis su tuo valstiečiu profesoriumi Pranckiečiu jau ir anksčiau tuos Frida plakatus su Šakaliene reklamavo. Jie patyliukais UŽ buvo visą laiką. Dar tas Tomilinas dvigubos orientacijos ono.. tai valstiečiai gan marga šutvė iš savęs.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...