infa.lt

Kultūros spektras: šokiai

05 lapkričio
12:40 2018

Kauno kultūros centre
Lapkričio 8 d. 18 val.
KKC šokių kolektyvų koncertas

Kauno kultūros centre dirba ir kuria žmonės, atstovaujantys įvairias meno sritis, viena jų – labiausiai suprantama kūno kalba – šokis. Kolektyvai bei jų vadovai intensyviai dirbo repeticijose, kūrė naujas programas ir jau yra pasiruošę prisistatyti Kauno publikai. Lapkričio 8 dieną 18 val. kviečiame visų šokių žanrų gerbėjus į koncertą „Kultūros spektras: šokiai“.

Pirmoje koncerto dalyje – šokių retrospektyva nuo ritualinio, istorinio šokio, baleto, pramoginio iki šiuolaikinio, modernaus, gatvės šokio.

Pasirodymų metu išvysite Kauno kultūros centre kuriančių ir dirbančių choreografų šokių kompozicijas. Būtent čia, meno kolektyvų gretose, kūrybinę karjerą pradėjo šokių teatrų vadovės Birutė Lietukaitė, Aira Naginevičiūtė, balerinos Aistė Paškevičiūtė, Gintarė Daknytė, aktorės Virginija Kochanskytė, Gražina Baikštytė ir daugelis kitų žymių meno kūrėjų. Jaunąją kartą pristatys šokių grupės RED vadovė Rugilė Dailidaitė, o neoklasikinio šokio teatras „Releve“, vadovaujamas Rasos Butrimavičiūtės, koncerte kurs plastišką uvertiūrą jungiant klasikinį baletą su neoklasikiniu ir ritualiniu šokiu. Taip pat dalyvaus ir pasaulyje garsus sportinių šokių klubas „Sūkurys“, vadovaujamas Jūratės ir Česlovo Norvaišų. Su pačiais mažiausiais šokėjais kompozicijas rudens tema pristatys choreografas Edmundas Alseika.

Antroje koncerto dalyje liaudiškų šokių kolektyvai „Suktinis“, „Ainiai“ ir „Šėltinis“, vadovaujami choreografų Laimutės Rekašienės, Virginijos Skiparienės, Dariaus Žilinsko atskleis, kaip tautą reprezentuoja ir jos pasaulėžiūrą atspindi tradicijos, papročiai, kalba bei savos kultūros menas. Įrodys, jog liaudies šokis yra vienas iš svarbiausių tautos identitetą ir savitumą atskleidžiančių formų.

Koncerte taip pat svečiuosis Saltus Gladii – istorinių šokių kolektyvas iš Kauno, savo pasirodymais atkuriantis XIV- XVI a. dvaro bei žemesniųjų luomų aplinkos šokius. Šokėjai siekia atkurti ne tik judesį, bet ir vizualinį apipavidalinimą, todėl svarbią vietą čia užima ir istorinis kostiumas. Šokėjų apranga – kruopščiai, detaliai atkurti tipiški vėlyvųjų viduramžių ir renesanso dvaro bei prastuomenės apdarai. Saltus Gladii vienija istorijos bei kultūros mylėtojus, tad dažniausiai pasirodo užsienio istorinės tematikos renginiuose, tačiau šį kolektyvą galima išvysti ir Lietuvoje.

Laukiame visų šokių žanrų gerbėjų Kauno kultūros centre jau lapkričio 8 dieną.

Koncertas nemokamas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 200

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...