infa.lt

Britanija: smurto banga vaikų tarpe pavertė šalį Laukiniais Vakarais

03 lapkričio
18:57 2018

Oficiali Didžiosios Britanijos Nacionalinės policijos Tarybos sunkių nusikaltimų klausimais sekretoriaus atstovė Jackie Sebire pareiškė, jog staigus smurto augimas pavertė šalį „Laukiniais Vakarais“. Netgi 9-mečiai vaikai vykdo užpuolimus su šaltaisiais ginklais, rašo The Times.

Jackie Sebire duomenimis, Didžiojoje Britanijoje nuo sausio iki birželio ginkluotų užpuolimų metų rimtai nukentėjo 69 tūkstančiai vaikų nuo 10 iki 15 metų amžiaus. Tai keturiais tūkstančiais daugiau, nei pereitais metais. Dažnai, pasak Jackie Sebire, tokie nusikaltimai vyksta viešose vidury baltos dienos.

Ji paaiškino, jog kalba eina apie „nuolatinį nužudymų ir užpuolimų srautą“ naudojant peilius, kai vaikai „ignoruoja“ savo veiksmų pasekmes.

Kartu su tuo ji pažymėjo, jog nematė nieko panašaus į dabartinę smurto plėtrą per visą savo 26 metų tarnybą Britanijos policijoje. Pasak paskutinių duomenų, nužudymų, kurių aukomis tapo vaikai skaičius, išaugo 14%.

Be to, J. Sebire pastebėjo, kad per pastaruosius 12 mėnesių padėtis pablogėjo, kadangi šiuo metu užpuolimus panaudojant peilius vykdo, tame tarpe, ir devynerių metų amžiaus vaikai.

„Aš nesistebiu, kai matau 12-metį vaiką dalyvaujant užpuolime. Mums teko matyti 9-erių ir 10-ies metų vaikus, ir to niekada nebūdavo anksčiau. Dažnai jie mėgdžioja savo brolius ar mokyklos draugus“, – teigia J. Sebire.

„Ši problema niekur nedings. Tai panašu į krizę“, – cituoja leidinys Durhamo policijos viršininko Mike Barton žodžius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 305

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. SAFARI NETURTINGŲJŲ ŠALYSE    -  2018-11-06, 15:11

    O TAI TURTINGIEJI JAU RUOŠIAS NEŠINI GINKLAIS PRADĖTI SAFARI PO NETURTINGAS VALSTYBES IR RAJONUS, kadangi per mažai jie tarpusavyje išsinaikina.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....