infa.lt

Renkami parašai referendumui surengti, keičiant Konstitucijos 9 str, kad referendumui skelbti pakaktų surinkti 50 000 parašų

03 lapkričio
08:39 2018

Spalio 31-ąją, Vėlinių išvakarėse, Lietuvos Respublikos Vyriausioji rinkimų komisija iniciatyvinės grupės koordinatoriams išdavė parašų rinkimo lapus privalomojo referendumo surengimui dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9-ojo straipsnio 3-ios dalies pakeitimo sekančiai „Referendumas taip pat skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 50 tūkstančių piliečių, turinčių rinkimų teisę“ bei atskirus parašų rinkimo lapus pritariantiems, kad 9-ąjį Konstitucijos straipsnį papildyti 5-aja dalimi. Pastarojoje būtų įtvirtinama nuostata, kad „Referendumu priimti įstatymai keičiami tik nauju referendumu“.

Nors 1992 metų spalio 25-ąją Lietuvos piliečiai sugebėjo ypu patvirtinti savo ryžtą gyventi pagal nepriklausomos valstybės pagrindinio įstatymo 154-ius straipsnius, 2018-ųjų Konstitucijos dieną posėdžiavusi Vyriausioji rinkimų komisija suabejojo Tautos gebėjimu apsispręsti dėl vieno straipsnio dviejų, neatsiejamai susijusių, nuostatų vienu metu. Tokiu būdu privalomojo referendumo iniciatyvinei grupei teks siekti surinkti ne 300-us tūkstančių, o ne mažiau nei 600-us tūkstančių rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.

Tiesa šį kartą parašus iniciatyvinė grupė ir jai talkinantys piliečiai gali rinkti pusę metų. Beveik neįmanomo tikslo įgyvendinimą palengvina ir ta aplinkybė, kad jau nuo pirmos parašų rinkimo dienos savo pilietinę valią galima pareikšti elektroniniu būdu. Nuorodas galite rasti čia: https://www.rinkejopuslapis.lt/iniciatyvos.

Iniciatyvinės grupės koordinatoriai

Vytautas Kadžys

Aras V. Sutkus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 375

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...