infa.lt

R. Šalaševičiūtė parengė teisės aktus, kuriais bus didinami privalomų „socialinių paslaugų” industrijos specialistų atlyginimai

31 spalio
14:42 2018

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė tvirtai tiki, jog pats Vaikų teisių apsaugos įstatymas yra reikalingas ir geras, problema tik žmonės, kurie juo nenukrypstamai vadovaujasi ir taiko tiesiogiai taip, kaip parašyta įstatyme. Todėl, pasak jos, reikia jiems gerai užmokėti, ir jie dirbs kitaip interpretuodami įstatymo nuostatas. Sekdama šia logika ji parengė teisės aktus, kuriais bus įgyvendinamas geresnis, visiems privalomų priimti „socialinių paslaugų” industrijos, finansavimas:

Lapkričio 30 d. Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė, Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė ir komiteto nariai parengė teisės aktų pakeitimus, kurie leistų spręsti klausimą dėl papildomo finansavimo, siekiant padidinti atlyginimus socialinių paslaugų srities darbuotojams ir savivaldybės administracijoje dirbantiems socialinių išmokų specialistams. Siūloma didinti darbo užmokestį iš piniginei socialinei paramai skaičiuoti ir mokėti nepanaudotų savivaldybių biudžetų lėšų.

„Esant dideliam socialinių paslaugų darbuotojų poreikiui, ir norint, kad tie darbuotojai būtų aukštos kvalifikacijos ir sugebantys spręsti skaudžius mūsų visuomenės klausimus, galintys prisiimti atsakomybę, turime spręsti klausimą, kaip padidinti socialinių paslaugų srities darbuotojų atlyginimus. Tokiems darbuotojams darbo užmokestis yra mokamas iš savivaldybių biudžetų lėšų, ir yra neadekvačiai mažas. 2018 m. I ketv. duomenimis, vidutinis darbo užmokestis, neatskaičius mokesčių, sudaro apie 647 eurų per mėnesį, po mokesčių lieka tik 491 eurų per mėnesį. Turime atsižvelgti į šios profesijos svarbą. Tai būtų papildoma motyvacija šiose pareigose dirbti aukštos kvalifikacijos ir kompetencijos žmonėms“, – sako R. Šalaševičiūtė.

Pasak Seimo LSDD frakcijos narės, didinant atlyginimus socialinių paslaugų darbuotojams labai svarbus ir kitas klausimas – jų kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

„Visuomenėje atgarsio sulaukę įvykiai Kaune ir socialinio darbuotojo netinkamai atliktos funkcijos rodo, kad šiandien nepakankamai dėmesio skiriama renkantis darbuotojus šioje sferoje. Manau, kad sprendžiant skaudžias šeimoms problemas darbuotojai turi rodyti pavyzdį, patys būti nepriekaištingos reputacijos, todėl būtinas Socialinių reikalų ir darbo ministerijos dėmesys šiam klausimui spręsti. Tai gali būti tam tikrų reikalavimų sąrašas, tikrinama, ar pretendentai atitinka reikalavimus ir panašiai. Su atlyginimu turi augti ir darbuotojų kompetencija bei atsakomybė už savo atliekamas funkcijas“, – mano R. Šalaševičiūtė.

Įsigaliojus įstatymų pataisoms, nepanaudotos savivaldybių biudžetų lėšos piniginei socialinei paramai skaičiuoti ir mokėti pirmiausia būtų naudojamos socialinių paslaugų srities darbuotojų ir savivaldybės administracijoje dirbančių socialinių išmokų specialistų darbo sąlygoms gerinti ir darbo užmokesčiui didinti, skiriant ne mažiau kaip 20 procentų šių lėšų.

„Siūlomos papildomos finansavimo galimybės leistų padidinti socialinių paslaugų srities darbuotojų ir savivaldybės administracijoje dirbančių socialinių išmokų specialistų darbo užmokestį. Manau, kad tai suteiktų motyvacijos dirbantiems šį sudėtingą darbą“, – sako parlamentarė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 556

Atsiliepimų 7

  1. Henrikas    -  2018-10-31, 15:34

    Prasirūkiusi, dvokianti. Rengia teisės aktus.
    Prisigyvenome…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2018-10-31, 23:08

    Kuo greiciau uzdaryti ta nusikalstama susivienijima.

    Atsakyti į šį komentarą
  3.    -  2018-10-31, 23:21

    TV laidoje Nuoga tiesa Šalaševičiūtė kalbėjo logiškai ir protingai, ir apie jokius užmokesčius neminėjo.Įvardino žmonių ne kompetencijas. Nežinia iš kur visa tai ištraukta.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. gojus    -  2018-11-01, 16:26

    >>AŠ

    visi jie kalba apie trūkstamas lėšas, matyt praleidai. O informacija straipsnyje iš Seimo puslapio – juk aiškiai rašoma apie įstatymų rengimą. TV laidose apie naujus pinigus ištrauktus iš mūsų visų kalbėt nesinori, o štai Seime galima – ten visi tokie.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. daugiau jau viskas parduota    -  2018-11-02, 00:43

    Turi būti atlaisvinta teritorija, kad ateiviai galėtų įsikurti jūsų namuose, niekas, brangieji, jūsų taip lengvai nepaleis į dausas, turėsit pereiti visas pragaro kančias VANAGĖS, ŠAKALĖS, ŠALAŠĖS, KUODĖS projektus, …

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Rasa    -  2018-11-02, 09:31

    Jeigu lietuviukus ar lietuvaites galetu isivaikinti ar globoti tik lietuviai,lb.daug nesamoniu baigtusi.finansavima sitai sutvei reikia isvis nuimti,o ne didinti.cia irgi pavojinga dviguba piletybe butu,kaip ir del kitu Lietuvis turtu.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Pilietis    -  2018-11-04, 22:01

    Net pykina nuo sios Fren Bok. Padidinti atlyginimus soc.darbuotojams, kad geriau dirbtu? Lauk visus, kurie uz dabartini atlyginima blogai atlieka savo darba! Ka skatina si nukvakus ponia-didziajai daliai Lietuvos prastai dirbti-juk daugumos tautiercviu atlyginimai daug kartu mazesni nei dabartiniai soc.darbuotoju atlyginimai! Ir is viso-kaip salaseviciute dar neismesta? Normalioje salyje ji jau sedetu uz grotu.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....