infa.lt

Spalio 30 prie Seimo organizuojamas mitingas – „STOP Tarnybų Smurtui Prieš Vaiką ir Šeimą”

29 spalio
08:52 2018

Organizatorių nuotr.

Visus neabejingus vaikų likimui ir siekiančius nutraukti tarnybų atliekamą šeimų ardymą ir nepagrįstą vaikų atiminėjimą, Laisvos visuomenės institutas (LVI) kviečia į mitingą. Mitingas vyks spalio 30 d. 17 val. Nepriklausomybės aikštėje (prie LR Seimo rūmų, Gedimino pr. 53, Vilnius).

Šokiruojanti statistika ir nukentėjusių šeimų liudijimai rodo nehumanišką ir antikonstitucinį vaiko teisių apsaugos reformos pobūdį. Per beveik keturis mėnesius iš tėvų paimta per tūkstantį vaikų. Visuomenę bandoma įtikinti, kad Lietuvoje yra tiek vaikų, kuriems buvo geriau būti atskirtiems nuo šeimos ir grėsė realus pavojus sveikatai ir gyvybei.

Tokį masinį vaikų atiminėjimą įgalino Dovilės Šakalienės ir Mykolo Majausko inicijuota reforma.

Prisidengdama „geriausių vaiko interesų“ užtikrinimu ši reforma prievartos būdu ardo šeimas, baudžia ne tik tėvus, bet ir pačius vaikus bei diegia žalingą policinės valstybės modelį, kuris vadovaujasi komunistiniu principu, jog valstybė geriau už tėvus žino, kaip auginti vaikus.

Esame įsitikinę, kad vaikų paėmimas turi būti absoliučiai kraštutinė priemonė, taikoma tik esant realiam pavojui vaiko sveikatai ir gyvybei, o ne siekiant perauklėti tėvus. Tiek ydinguose teisės aktuose, tiek praktikoje Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos darbuotojams kartu su policijos pareigūnais yra suteikta pernelyg plati veiksmų laisvė kištis į privatų šeimos gyvenimą ir atiminėti vaikus (kad ir trumpam) iš jų tėvų. Smurtas naujajame įstatyme suvokiamas per plačiai ir tai atveria kelią absurdiškiems sprendimams.

LVI inicijuota peticija valstybės institucijoms parodė, kad visuomenė nėra abejinga šeimų likimams – peticiją per dvi paras pasirašė per 14 tūkstančių Lietuvos žmonių. (Nuoroda į peticiją: https://laisvavisuomene.lt/peticija-stop-tarnybu-smurtui-pries-vaika-ir-seima/)

Visus neabejingus esamai situacijai kviečiame ateiti į mitingą ir paraginti valstybės institucijas:
– inicijuoti vaiko teisių apsaugos reformos peržiūrą, tikslinant smurto prieš vaiką sampratą ir griežtinant vaikų paėmimo tvarką;
– nustatyti pareigūnų veiksmais padarytos žalos atlyginimo modelį ir pareigūnų asmeninę atsakomybę už pripažintą neproporcingą elgesį;
– užtikrinti efektyvų pagalbos šeimai teikimą visose Lietuvos savivaldybėse;
– sukurti visuomeninės vaiko teisių apsaugos tarnybų veiklos priežiūros mechanizmą.

Šeimų ardymas neatitinka geriausių vaiko interesų. Kiekvienas nebūtinas vaiko atskyrimas nuo jo gyvenamosios aplinkos ir šeimos yra TARNYBŲ SMURTAS PRIEŠ VAIKĄ IR ŠEIMĄ. Turime užkirsti tam kelią.

Ateikite į mitingą ir pareikškite savo pilietinę poziciją. Apginkime šeimas nuo tarnybų smurto!

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 222

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....