infa.lt

Ingridos Šimonytės vizija: „Lietuvoje ir visame regione turi būti kuo daugiau Vakarų“

20 spalio
18:32 2018

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė ir kandidatė pirminiuose TS-LKD Prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė pristato savo viziją, ką būtina padaryti siekiant klestinčios Lietuvos.

Seimo narė pabrėžia, kad pirmiausia turime susitarti, kokią kryptį norime pasirinkti, ir ja eiti, o tuomet dirbti dėl bendro gėrio.

„Siūlau grįžti prie to klausimo, kuris net nebandomas spręsti trečią dešimtį – aiškiai išgryninti ribas tarp mūsų bendra ir kiekvieno atskira ir pasiekti susitarimą vardan Lietuvos, kuris apibrėžtų, kokios valstybės galiausiai siekiame, t.y. kiek mūsų visų sukuriamos gerovės skiriame bendriems poreikiams, iš kurių nebūtinai atgausime tiek, kiek įmokame.

Kas mums yra svarbiausia kaip bendrasis gėris. O tuomet rastume būdą, kaip paskirstyti šio bendro gėrio kainą tarp skirtingų visuomenės narių, užtikrindami, kad toks paskirstymas būtų vertinamas kaip teisingas.“

Parlamentarė teigė, kad turime liautis ieškoti greitų ir lengvų sprendimų: norint iš tiesų turėti vakarietišką paslaugų kokybę – reiks daug dirbti ir nepalikti visko tik valdiškų struktūrų domėn.

„Liaukimės įsivaizduoti, kad yra kokie nors vienetiniai, stebuklingi mūsų giluminių problemų sprendimai, plaukiojantys pačiame paviršiuje ir lengvai pasiekiami. Užsienio investicijos, kaip vienas svarbiausių klestinčios šalies veiksnių, yra būtinos mūsų pažangai ir labai laukiamos, o tai, ką jos atneša – vakarietiška verslo kultūra, dialogas su darbuotojais, korupcijos netoleravimas, – yra daugiau nei pageidautina Lietuvoje.

Lygiai taip pat liaukimės įsivaizduoti, kad Lietuvai gyvybingumo suteiks kokios nors valdiškos programos, fondai, inovacijos, o Lietuvos regionams – žmonių į regionus perkėlimas: jeigu regionuose nebus geros mokyklos vaikams, kvalifikuotos gydymo įstaigos ar bent jau patogaus ir įkandamo susisiekimo, darbingoji visuomenės dalis ir toliau grūsis miestuose, mokėdama brangią nuomą ir nesulaukdama jokios valstybės paramos“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Kandidatė pirmalaikiuose TS-LKD Prezidento rinkimuose taip pat teigia, kad valstybės saugumas – svarbiausias Prezidento ir mūsų visų rūpestis.

„Laisvė yra mūsų visų klestėjimo pagrindas. Ir čia nereikia kitokios politikos, nes negali būti jokių kompromisų dėl Laisvės. Svarbiau būtų nesugadinti to, kas pasiekta iki šiol, ir tęsti tą kryptį, tuo pačiu siekiant viršpartinio politinio konsensuso.

Lietuvos geopolitinė padėtis pati diktuoja atsakymus – mums reikia stiprios NATO, kurio stiprybei itin svarbi JAV lyderystė, stiprios ir solidarios Europos Sąjungos bei pakankamų mūsų pačių pajėgumų.

Lietuvoje ir visame regione turi būti kuo daugiau Vakarų.

Tai yra politinė-strateginė konstanta, kuri artimiausiu metu nepasikeis. Mūsų uždavinys Vakaruose – Vakarų investicijos į sėkmę Ukrainoje, Sakartvele, Moldovoje, perspektyvoje regint šių šalių narystę ES.

Ukrainos, Sakartvelo (Gruzijos), Moldovos sėkmė galėtų būti postūmis ir pokyčiams Rusijoje. Turime stengtis ir burti vienminčius formuojant vieningą mūsų partnerių požiūrį ir strategiją dėl Rusijos, kuris galėtų ilgainiui padėti pačiai Rusijai transformuotis.“

Išsamus I. Šimonytės vizijos Lietuvai dokumentas – pridedamas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 467

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...