infa.lt

Liberalai, bažnyčia, policijos kapelionas ir VRM pasirūpins prekybos žmonėmis aukomis

18 spalio
15:55 2018

vrm.lrv.lt nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos valdomoje bažnyčioje įsikurs pagalbos centras, kuris rūpinsis prekybos žmonėmis aukomis.

Tai numatyta vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno ir Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus pasirašytame ketinimų protokole.

„Su meru sutarėme, kad bažnyčios patalpose galėtų įsikurti nevyriausybinių organizacijų centras, kuris teiktų pagalbą nuo išnaudojimo nukentėjusiems žmonėms. Saugi aplinka, kurioje žmonės galėtų papasakoti savo bėdas ir gauti pagalbą, yra labai svarbus faktorius sprendžiant šią problemą“, – aiškina vidaus reikalų ministras E. Misiūnas.

Vilniaus miesto savivaldybė, savo ruožtu, taip pat išreiškė ketinimą prisidėti prie Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčios įveiklinimo bei tvarkymo.

„Džiugu, kad Senamiesčio širdyje turime atgimstančią erdvę, kuri buvo nepateisinamai apleista ir sovietmečiu naudojama visiškai ne pagal paskirtį. Esu tikras, kad tai bus populiari, nauja traukos vieta visiems vilniečiams, kuri reikšmingai prisidės prie miesto bendruomenės augimo ir stiprėjimo“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius

Vidaus reikalų ministerijai apleista Šv. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčia Vilniaus centre, Savičiaus gatvėje, buvo perduota praėjusių metų rugpjūtį. Per metus bažnyčioje pradėjo veikti pašventinta koplyčia, yra rengiamos parodos, švietimo ir bendruomenės renginiai.

„Ramintojos bažnyčia – tai erdvė kurti pagarba ir pasitikėjimu grįstą dialogą. Vieta, jungianti skirtingus žmones ir iniciatyvas, siekiančias prisidėti prie susikalbėjimo kultūros ir socialinės atsakomybės“, – sako policijos kapelionas Algirdas Toliatas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 57

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...