infa.lt

NVO ne tik gelbėja žmones jūroje, bet ir tiekia imigrantus Centrinei Europai

16 spalio
12:01 2018
Aquarius ieško nelegalių migrantų Europai

Aquarius ieško nelegalių migrantų Europai

Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini vykdo griežtą politiką privačių organizacijų, gelbėjančių migrantus jūroje, atžvilgiu. Austrijos kancleris Sebastianas Kurzas taip pat pateikia gelbėtojams aktyvistams rimtus kaltinimus. Savo interviu Frankfurter Allgemeine Zeitung leidiniui jis įvardija konkrečias figūras.

„Absoliučiai nepriimtina tai, kad keletas nevyriausybinių organizacijų trukdo siekti aiškaus tikslo, kurį įvardijo 28 ES valstybių vadovai ir vyriausybės. Tuo pačiu, šių organizacijų tikslas yra ne tik imigrantų gyvybių gelbėjimas, bet ir jų pristatymas į Centrinę Europą, – kuo lygiagrečiai užsiima ir kontrabandininkai žmonėmis“, – pareiškė Kurzas interviu metu.

Austrijos kancleris ryšium su tuo įvardina gelbėjimo laivą Aquarius 2, kurio savininkai yra tokios organizacijos, kaip „Gydytojai be sienų“ ir „SOS Méditerranée“.

„Tokie laivai kaip Aquarius 2, nuolat bando patekti į Libijos gelbėjimo operacijų zoną ar prisiartinti prie jos, kad aplenktų valstybinę kranto apsaugos tarnybą, – tokių dalykų neturi būti, tai priveda prie absurdiškų situacijų“, – pastebi leidinio pašnekovas.

Po to, kai birželio mėnesį Matteo Salvini uždraudė Aquarius laivui patekti į Italijos uostus, o analogiškus draudimus įvedė Maltos valdžia, – laivą su imigrantais priėmė Ispanija.

„Po mėnesio, pervadintas į Aquarius 2, už dvidešimt aštuonių mylių nuo Libijos pakrantės laivas vėl pririnko migrantų […]. Kranto apsauga pareikalavo perduoti migrantus jai. Laivo Aqarius 2 kapitonas atmetė šį reikalavimą, pasirėmęs tuo, kad pasak jūrų teisės, turi pristatyti išgelbėtuosius į patikimą uostą, kokiu, jo nuomone, nėra Libijos uostas“, – praneša straipsnio autoriai.

„Jeigu gelbėjimo operacijas vykdo ne Europos, o Libijos ar Egipto laivai, sudėtingų teisinių klausimų apskritai nekyla“, – pastebi Austrijos kancleris, šiuo metu pirmininkaujantis ES Taryboje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 112

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....