infa.lt

Algimantas Rusteika. Dabar svarbiausia yra menas girdėti

10 spalio
09:14 2018

Algimantas Rusteika

Kas gali būti nuostabiau už tą, kuriam viskas aišku? Jie labai šviesūs ir laimingi, o kartais ir labai pikti dėl to, kad viską žino, apie viską ir bet kokiu klausimu, ir kuo mažiau žino – tuo daugiau mano, kad žino ir tuo mažiau pakenčia bent kiek žinančius ar šiaip kitokius, kurie jiems pavojingi.

Dažniausiai pozityvūs, nors sunegatyvėja, sutikę kitokį ar tokį pat viską žinantį, nes bijo konkurencijos labiau už maksimas. Todėl gyvajam gyvenime nuo kitokių dažniausiai slapstosi ar laikosi būriais, o internetuose visus tik meta iš draugų, tik blokuoja, o jei pas kitokį atbėga – tai paprastai labai loja ir kanda.

Dažniausiai pokalbyje ironiškai šypsosi – užjaučiančia nežinančius, giedra debilo šypsena ir nuobodžiauja, laukdami progos parodyt ką gali. Kalba taip pat užuojautos ir šviesaus pranašumo pilnu balsu, kantriai, kaip su ligoniais, paskleisdami žmonijai tikrojo žinojimo šviesą.

Viską žinantieji būna kelių porūšių. Pirmoji – kalbėjimo mašinos. Labai mieli ir labai panašūs į gyvuosius, galintys kalbėti valandų valandas apie bet ką. Viduje turi žodžių generatorių, poros megabaitų atminties bloką ir mygtuką.

Tereikia duoti temą ir įjungti, nors kartais įsijungia patys automatiškai, davikliams aptikus aplinkoje klausytojų. Truputį palaiko pauzę, kol pasikrauna, tada kažkas trakšteli, išsižioja ir viskas – girdi tik save ir į aplinkinius nereaguoja, kol išjungi.

Kiti tai neturi kalbėjimo procesoriaus, todėl užsiima prieštaravimais. Sakai jam ką nors ir matai, kad tavęs tiesiog nėra. Esi kaip miręs, tavęs visiškai negirdi, net nesiklauso – ką ten svajot apie supratimus, o smegenyse taip ir sukasi aštrūs ratukai.

Jam visiškai neįdomu, ką sakai, žmogus viduje spirga vargsta norėdamas ne suvokti, o sukurti prieštaravimus.Tai kūrybinė asmenybė, nes juk viską žino ir neišmanėlį negyvai užmėtys replikomis, o tada atsisveikins, nes jam jau reikia bėgti.

Treti viską žinantys yra tie, kurie viską žino ne apie viską, o tik apie kai ką, pavyzdžiui apie astralinį gyvenimą ar skiepus, mažumų teises, riebalų žalą, modernųjį meną ir ypač apie tai, kas negražu, kenksminga ir nešiuolaikiška. Iš išvaizdos atrodo normaliai, kaip susilieję su aplinka gyvūnai, tačiau palietus jų visko žinojimą puola staiga ir netikėtai.

Visi viską žinantys turi tam tikras mažas antenėles, skleidžiančias primityvumo bangas, pagal kurias vienas kitą bemat atpažįsta. Skeneris savas-svetimas suveikia žaibiškai ir be klaidų, akyse kaip mat sužimba solidarumo arba agresijos lemputės. Būna vienišiai kovotojai, kurie puola visada, ir bailiai slapukai, kurie prisitaiko ir pranašiai tyli, kol nesurinks daugumos.

Jų komandos veikia sektos principu, kur diskusijų nebūna. Ten visi viską žino ir tik keičiasi informacija apie viską, apie ką viską žino. Vadovauja autoritetai, kuriems niekas neprieštarauja, ir artimajam ratui priklausyti yra garbė. Nuo išorės ginasi solidariai, greitai nustato priešus ir juos puola arba slepiasi – pagal jėgų santykį. Vidaus išdavikus suėda arba atstumia.

Viską žinantys yra patys laimingiausi, nes viską pasaulyje kiekvienam gali paaiškinti. O tas, kuris truputį žino, suvokia savo ribotumą ir tūno tylus, todėl tarp žmonių dažniausiai pralaimi. Galinga trauka ir instaliacinės programėlės kas vakarą praūžia ekranais, šienaudamos gyvus ir abejojančius.

Ir laimingi turintys tų, kurie tiesiog klausosi ir juos išgirsta. Kada kalbi ir matai, kad tave nori suprasti ir akys yra atvertos. Tų, kurie visko nežino, abejoja ir bijo suklysti, netiki, pasitiki ir patiki, ir būtinai – moka nuoširdžiai juoktis – yra galia ir tikrumas. Dabar svarbiausia yra menas girdėti.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...