infa.lt

Energetikos komisija bandys kalbomis išsklaidyti kalbas apie šildymo brangimą

03 spalio
01:01 2018

Šildymo kaina

Jau šią vasarą spaudoje pasigirdo pirmieji signalai, kad dėl brangstančio biokuro ir mažėjančios jo pasiūlos gali kilti šilumos kainos. Tuomet, neabejotinai, didėtų gyventojų išlaidos ir kiltų nepasitenkinimas. Valstybei šildymo našta irgi apsunktų: tektų brangiau mokėti įstaigoms, daugiau lėšų reikėtų socialinėms išmokoms.

Pasak komisijos pirmininko Virgilijaus Poderio, šilumos kainos neaugtų, jei būtų didinama  biokuro pasiūla. Deja, kol kas Valstybinė miškų urėdija (VMU) biokuro rinkoje teikia vos 2 proc. žaliavos. VMU gali padidinti biokuro pasiūlą ir sumažinti biokuro kainas. „Kalba eina ne apie miškų kirtimų didinimą, tačiau apie didesnį medienos atliekų, tokių kaip kelmai, šakos, drožlės ar pjuvenos, be žalos miškui panaudojimą“, – sako Energetikos komisijos pirmininkas V. Poderys.

Spalio 3 d. 12.30 val. Lietuvos Tarybos salėje vyksiančiame posėdyje komisija numato išklausyti Valstybinių miškų urėdijos, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, UAB „Baltpool“ bei suinteresuotų asociacijų informaciją apie susidariusią padėtį biokuro rinkoje ir šilumos kainų augimą, siekiant išanalizuoti situaciją ir pasiūlyti, kaip spręsti minėtas problemas.

infa.lt primena, jog bet kuriam komisijos sprendimui įsigalioti reikalingas politinis sprendimas, kurio gali tekti gerokai palaukti, nes Seimo nariai, skirtingai, nei mažas pajamas gaunantys Lietuvos piliečiai, šilumos kainų padidėjimo nebijo. Tad. nesvarbu kada bus priimtas Energetikos komisijos sprendimas, jo įsigaliojimo gali tekti laukti iki vasaros, kai jis jau bus nebeaktualus, kaip, kad būdavo iki šiol. Keista tai, kad valstybinės energetikos įmonės taip melžia savo piliečius, kad tie vos suveda galus. Nors kita ranka dalija kompensacijas. O gal tai ne mūsų valstybės įmonės?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 61

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....