infa.lt

Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos pirmininkas R. Šarknickas ragina institucijas susitelkti, kad būtų atimta dar daugiau vaikų

27 rugsėjo
01:01 2018

Seimo narys Robertas Šarknickas

Vaiku teisės

Seimo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija nusprendė artimiausiu metu svarstyti, kaip veikia pertvarkyta vaiko teisių apsaugos sistema, išsiaiškinti šiuo metu veikiančios sistemos trūkumus ir pateikti siūlymus dėl efektyvumo didinimo.

Komisija atkreipė dėmesį, kad vis dar pasitaiko skaudžių smurto prieš vaikus atvejų. Pasak komisijos pirmininko Roberto Šarknicko, „žiniasklaidoje paviešintas atvejis apie žiaurų smurtą prieš 4 mėnesių kūdikį rodo, kad nauja sistema dar neveikia taip, kaip turėtų veikti ir šioje sistemoje yra dalykų, kuriuos būtina tobulinti.“

Komisija, vykdydama parlamentinę kontrolę, sieks išsiaiškinti kokios priežastys lemia, kad ne visos problemų turinčios šeimos yra stebimos vaiko teisės apsaugos specialistų ir vis dar pasitaiko atvejų, kai vaikai nėra laiku paimami iš aplinkos, kurioje jiems yra didelė smurto grėsmė.

„Visos institucijos turi susitelkti ir įdėti maksimalias pastangas, kad visi Lietuvos vaikai augtų saugioje aplinkoje,“ – teigia komisijos pirmininkas R. Šarknickas.

infa.lt primena, jog per du mėnesius (liepą ir rugpjūtį) Lietuvoje iš šeimų buvo atimta (vaiko teisių tarnyba vadina tai – „paimta iš nesaugios aplinkos”) virš 1100 vaikų, iš kurių daugiau kaip pusė buvo grąžinti tėvams po dviejų dienų. Galime pastebėti tendenciją, kai žiniasklaidai paviešinus atskirą smurto prieš vaiką faktą, represijų imamasi (teisės srityje) prieš visos Lietuvos šeimas, kurios net nevadinamos šeimomis, pakeitus šią sąvoką – „nesaugia aplinka” į kurią didžioji vaikų dalis vėliau vis tiek (kažkodėl) grąžinama.. Iš tiesų nesaugia aplinka šeimai tampa pati valstybė, su jos represijų aparatu, kurį minėtos komisijos pirmininkas Robertas Šarknickas dar siūlo griežtinti. Ir tai, kad žmonės šioje valstybėje nesijaučia saugūs demonstruoja visa demografinė situacija, tik keista, kad valdžia bandydama stabdyti emigraciją daro viską, kad ją dar labiau paskatintų. O gal tie visi bandymai „stabdyti” tik dėl akių?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 161

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Rasa    -  2018-09-28, 22:12

    Visos institucijos turi susitelkti ir įdėti maksimalias pastangas, kad visi Lietuvos vaikai augtų savo seimoje ar aisku ,juvenalines ziurkes ?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2018-09-28, 22:19

    juvenalinems ziurkems reikalinga tevu ir vaiku baimes,streso,skausmo energija.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Algirdas    -  2018-09-29, 00:58

    Visos šeimos ne tik Lietuvoje turi susitelkti, kad visi vaikai, kur jie bebūtų, augtų tik šeimose, o į institucijas nekreipti jokio dėmesio tam, kad jos kuo greičiau nusibaigtų ir niekada neatsigautų.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Įsibėgėjo vaikų eksporto traukinys    -  2018-09-30, 11:16

    Šalyje, kur vos 2 mln gyventojų, vaikai atiminėjami tūkstančiais. Nesunku paskaičiuoti, po kelių metų neliks ką atiminėti. Ką reiškia, kad tik pusė jų grąžinta? Kur kiti? Tėvai ilgai tą stebės ir tylės?

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Vitalijus    -  2018-10-01, 05:20

    Esu negeriantis, todėl gal būt man kažką sunku suprasti, bet isivaizduoju: na ateina soc. darbuotojai atimti iš manęs vaiko… Min. kirvį į kaktą paleisčiau… O kas taip nedarytu… tiek ir reikaingi jiems tie vaikai… Gerai, kad paima iš tokių: jiems nereikalingi…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...