infa.lt

Notarų ir antstolių atlyginimams bus dedamas stogas. Tikėtina

19 rugsėjo
01:05 2018

 

Seimas pradėjo svarstyti teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus pristatytas Notariato ir Antstolių įstatymų pataisas (projektai Nr. XIIIP-2410, Nr. XIIIP-2411), kuriomis siūloma atsisakyti privalomo notarų atlyginimo dydžių (įkainių) ir antstolių vykdymo išlaidų dydžių, apskaičiavimo ir apmokėjimo tvarkos suderinimo su Lietuvos notarų rūmais ir Lietuvos antstolių rūmais.

Kaip teigė ministras, privalomas notarų ir antstolių atlyginimų dydžių suderinimas su pačiais subjektais (notarais ir antstoliais) riboja valstybės teisinę diskreciją notarų ir antstolių atlyginimų nustatymo srityje ir įpareigoja teisingumo ministrą nustatyti tokius atlyginimo dydžius, kokie yra priimtini notarams ir antstoliams. „Šiandien mes prašome suteikti mums įrankį mažinti antstolių ir notarų kainas“, – posėdyje teigė. E. Jankevičius. Jo tvirtinimu, mažėtų tiek įkainiai, tiek vykdymo išlaidos.

„Lietuvos notarų rūmai ir Lietuvos antstolių rūmai turės galimybę bendra tvarka išnagrinėti ir įvertinti teikiamus projektus, susijusius su notarų atlyginimo ir antstolių vykdymo išlaidų dydžių nustatymu, teikti savo pastabas dėl projektų ir tokiu būdu daryti įtaką projektų turiniui Lietuvos Respublikos teisėkūros pagrindų įstatymo nustatyta tvarka“, – teigiama dokumento aiškinamajame rašte.

Pagal siūlomą tvarką įstatyme išliks prievolė teisingumo ministrui minėtus dydžius suderinti su finansų ministru.

Pritarus projektams po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete, papildomais – Biudžeto ir finansų ir Socialinių reikalų ir darbo komitetuose. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti spalio 16 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 111

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...