infa.lt

Socialdemokratai atvira politine korupcija įvardijo valdančiųjų valstiečių susitarimus

12 rugsėjo
11:05 2018

korupcija

Valdantieji politinį sezoną Seime pradėjo naujais susitarimais dėl bendro darbo koalicijoje. Vienas pirmųjų bendrų darbų – stumti įstatymų projektus, nesvarbu, kad jie buvo aiškiai įvardyti kaip antikonstituciniai.

Valdančiųjų susitarimai grįsti principu „aš – tau, tu – man“. Pasiskelbę, kad bendrai dirbs ir užtikrins sprendimų priėmimą Seime, valstiečiai-žalieji iškart susimoka sąjungininkams socdarbiečiams už palaikymą. Šiuo atveju, tiesiai šviesiai – eurais.

Jau nuo pavasario valdantieji buldozeriu stumia politinių partijų įstatymo pakeitimus, kurie išimtinai skirti socdarbiečių finansavimui. Seimo nariai projektą taip ir vadina – „socdarbiečių finansavimo įstatymu“.

„Pavadinimas politinė korupcija visiškai atitinka šio įstatymo projektą. Visi matome, kad įstatymas skirtas tiems, kurie nuėjo palaikyti valdančiųjų ir dabar jiems reikia suteikti finansinę paramą“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Prezidentūra jau įvardijo, kad stumiamas įstatymas – antikonstitucinis. Dotacijos partijoms skiriamos pagal tai, kiek rinkėjų balsų per rinkimus gavo partija. Socdarbiečiai kaip partija nedalyvavo rinkimuose ir jų sąskaitoje nulis rinkėjų balsų, atitinkamai ir nulis dotacijos eurų.

Tačiau socdarbiečiai bando atsikąsti kąsnį nuo socialdemokratų dotacijos. Jeigu tai būtų teisėta, tuomet galbūt galėtų kąsti ir nuo darbiečių – juk pavadinime ir partijos sudėtyje yra ir darbiečiai. Socialdemokratai pirmiausiai kreipsis į Prezidentę dėl šio įstatymo pakeitimų vetavimo, taip pat į Konstitucinį teismą – dėl pagrindinio šalies įstatymo neatitikimo.

„Niekas nekeičia žaidimo taisyklių vidury žaidimo. Rinkimai įvyko 2016 metais ir pagal jų rezultatus yra paskirstytas finansavimas. O dabar siekiama viską apversti aukštyn kojomis. Būtų pažeidžiamas ir teisės principas, kad įstatymas atgal negalioja“, – sako socialdemokratas Julius Sabatauskas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 92

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...