infa.lt

Konservatoriai piktinasi, kad kultūros ministerija nenori uždrausti propaguoti komunizmo ar kitos totalitarinės santvarkos

10 rugsėjo
14:48 2018

Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas

Seimo konservatorių (TS-LKD) frakcijos nariai Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį ir visus Vyriausybės narius ragindami nepritarti Kultūros ministerijos siūlymuii Seimui nesvarstyti Draudimo propaguoti komunizmą arba kitą totalitarinę santvarką viešuosiuose objektuose įstatymo projekto (XIIIP-1436).

„Savo rašte Sauliui Skverneliui ir Vyriausybės nariams pateikėme argumentus, kodėl prieštaraujame kultūros ministrės siūlomam projektui. Teigiame, jog ministrės pateikta pozicija iš esmės nesiskiria nuo Kremliaus pastoviai teikiamų tvirtinimų, kad TSRS okupaciją simbolizuojantys objektai atspindi savanorišką ir teisėtą Lietuvos „stojimą“ į Sovietų Sąjungą“, – teigė projekto iniciatorius A. Ažubalis.

L. Kasčiūno teigia, jog Kultūros ministerijos argumentai, kad šiuo metu už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą numatyta atsakomybė yra pakankama, neįtikinanti: „Šiuo metu už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą yra numatyta administracinė atsakomybė, tačiau, priešingai nei teigia Kultūros ministerija, nėra draudžiama propaguoti komunizmą arba kitą totalitarinę ideologiją ar santvarką, viešuosiuose objektuose įamžinant asmenų, organizacijų, įvykių ar datų, kurie sietini su komunizmu arba kita totalitarine ideologija ar santvarka“, – teigė L. Kasčiūnas.

Konservatoriai savo rašte primena, jog įamžinimo klausimus sprendžia savivaldybių sudaromos pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos. Tai lemia, kad šie klausimai skirtingose savivaldybėse sprendžiami skirtingai, o visoje Lietuvoje likę apie 160 viešųjų objektų propaguojančių komunizmą arba kitą totalitarinę ideologiją ar santvarką. Siekiant užkirsti kelią tokiam komunizmo arba kitos totalitarinės ideologijos ar santvarkos propagavimui, minėtų atminimo įamžinimo klausimų sprendimas turi būti centralizuotas. Tam konservatoriai siūlo draudimą viešojo naudojimo objektams, kurių pavadinimas arba turinys sietinas su komunizmu ir kitomis totalitarinėmis ideologijomis, numatantį įstatymą, kuris taip pat nustato tokių objektų įvertinimo ir pašalinimo tvarką.

Draudimo propaguoti komunizmą arba kitą totalitarinę santvarką viešuosiuose objektuose įstatymo projektas (XIIIP-1436) praėjo pateikimo stadiją Seime.

♦◊♦◊♦

Ar sutinkate su tuo, kad lietuviai gali turėti dvigubą pilietybę?


  • Ne, nesutinku (45%, 129 balsavo)
  • Taip, sutinku (41%, 117 balsavo)
  • sutinku su išlygomis (12%, 34 balsavo)
  • Neturiu nuomonės (2%, 6 balsavo)

Viso balsavo: 286
Pradėta - 2018-09-06 @ 11:54
Pabaiga - 2018-10-06 @ 11:54

Leidžiama ... Leidžiama ...

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 79

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....