infa.lt

Nuo šiol „Ekskomisarų” biuras užsiims ir biologine kiaulininkystės ūkių apsauga nuo AKM

05 rugsėjo
01:03 2018

paveikslėlis

Vakar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Darius Remeika susitiko su UAB „Ekskomisarų biuras“ vadovais – generaliniu direktoriumi Arvidu Januška ir Verslo saugos skyriaus direktoriumi Josifu Lovkiu.

Susitikimo metu buvo apsvarstyta afrikinio kiaulių maro (AKM) situacija mūsų šalyje ir biologinio saugumo priemonės, kurios privalo būti įgyvendintos kiaulininkystės ūkiuose. Atsižvelgus į tai, kad UAB „Ekskomisarų biuras“ vykdo didelių kiaulininkystės kompleksų fizinę apsaugą, priimtas sprendimas papildomai apmokyti apsaugos darbuotojus, paaiškinti jiems AKM situaciją, šio viruso savybes, pagrindinius rizikos ir biologinio saugumo faktorius bei esminius kontrolės akcentus.

„Džiugu, kad pačios įmonės imasi iniciatyvos apjungti pajėgas kovojant su plintančiu AKM. Esame atviri ir pasirengę pasidalinti patirtimi. Kuo daugiau žmonių suvoks biologinio saugumo įgyvendinimo ir laikymosi svarbą, tuo sėkmingiau galėsime užkirsti kelią šiai ligai plisti. Apsaugos darbuotojai galėtų kontrolę padaryti dar efektyvesnę, tiesiog jiems reikia daugiau specialių žinių“, – komentavo VMVT direktorius D. Remeika.

Bendru sutarimu nuspręsta šių metų spalio mėnesį organizuoti mokymus UAB „Ekskomisarų biuras“ bei kiaulininkystės ūkių darbuotojams, kurių metu VMVT specialistai paaiškins praktinius biologinio saugumo aspektus ir nurodytų pagrindines vietas, kur reikėtų stiprinti kontrolę.

infa.lt komentaras:

kadangi, kaip jau žinoma, afrikinis kiaulių maras yra platinamas ne pačių kiaulių, o laukinių šernų, lieka visiškai neaišku, kokiu būdu „ekskomisarai” gali užkardyti ar paskatinti jo plitimą patys neturėdami su šernais jokio kontakto, kaip ir uždarose fermose laikomos kiaulės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....