infa.lt

Aušra Maldeikienė: „Švietimas turi tarnauti bendrajam gėriui, o ne elito kaprizams“

05 rugsėjo
01:05 2018
Aušra Maldeikienė

Facebook nuotr.

Seimo narė Aušra Maldeikienė teigia, kad švietimo srityje viešojo sektoriaus lėšomis palaikomas ir plėtojamas privatus verslas pasitarnauja vien elitinėms visuomenės grupėms bei didina nelygybę.

„Kai didelė dalis šeimų lieka be prieinamo ir deramo išsilavinimo, valstybės pamatai yra pakertami“, – rugsėjo 4 d. Seime surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino parlamentarė.

Pasak A. Maldeikienės, švietimas yra bendrasis gėris, o tai civilizuotose šalyse iš karto paverčia jį politinės darbotvarkės dalimi. Tuo tarpu Lietuvoje iki šiol į švietimą linkstama žiūrėti vien per siaurą ekonominės naudos prizmę.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi profesinės sąjungos „Sandrauga“ pirmininkė Rūta Andriuškevičienė dabartinę švietimo būklę pavadino „švietimo privatizavimu“ ir patikino, kad po etatinio modelio įvedimo pedagogų bendruomenė stovi ant streiko slenksčio.

Prieš pradedant nagrinėti švietimo ir visus kitus viešojo sektoriaus klausimus, A. Maldeikienė siūlo politikams atvirai deklaruoti, kokia teisingumo samprata jie vadovausis. Ką jie mano esant politiškai, socialiai ir moraliai teisinga?

Pasak Seimo narės, moralinis partijų, kurios deklaruoja pritarimą katalikiškoms vertybėmis, sprendimas šiuo klausimu privalėtų remtis Bažnyčios mokymu. Kaip sakė popiežius Benediktas XVI, „trokšti visuotinės gerovės ir dėl jos stengtis yra teisingumo ir meilės reikalavimas. Įsipareigoti visuotinei gerovei reiškia, viena vertus, remti visas institucijas, teisiškai, pilietiškai, politiškai ir kultūriškai struktūrizuojančias socialinį gyvenimą, ir, kita vertus, jomis naudotis, taip randantis poliui, miestui. […] Tai institucinis – galime sakyti ir politinis – artimo meilės kelias“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 209

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....