infa.lt

Konservatorė: Pasaulio prekybos tinkle pardavinėjami marškinėliai su TSRS simbolika žeidžia mūsų jausmus

31 rugpjūčio
01:03 2018
Radvilė Morkūnaitė Mikulėnienė

infa.lt nuotrauka

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, nariai Rasa Juknevičienė, NATO parlamentinės asamblėjos viceprezidentė, ir Emanuelis Zingeris, kartu su kolegomis parlamentarais ir politikais iš kitų Baltijos šalių: Estijos teisingumo ministru Urmu Reinsalu, Europos Parlamento nariais Sandra Kalniete (Latvija) ir Tunne Kelam (Estija), Estijos dešiniųjų partijos „Isamaa“ pirmininku Helir-Valdor Seeder kreipėsi į prekybos tinklo „Walmart“ aukščiausio lygio vadovus, atkreipdami dėmesį į jų internetinėje parduotuvėje parduodamus marškinėlius su sovietine simbolika.

Kreipimesi išreiškiamas gilus susirūpinimas dėl to, kad komercijos tikslais naudojama sovietinio totalitarinio režimo simbolika, o tai, politikų įsitikinimu, nėra priimtina ir žeidžia šių valstybių gyventojų, patyrusių totalitarizmo represijas, jausmus.

„Išties nuvilia, kad pasaulinio lygio prekybos tinklas parodė nepagarbą milijonams sovietinio režimo represijas – kankinimus, kalinimus, tremtis – patyrusių žmonių, jų artimiesiems ir palikuonims. Toks lengvabūdiškas sovietinės simbolikos naudojimas komerciniams tikslams negali būti pateisinamas. Platindamas drabužius su totalitarinio režimo simbolika, prekybos tinklas, sąmoningai ar ne, prisideda prie totalitarinio režimo nusikaltimų neigimo“, – pabrėžia Seimo narė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Baltijos šalių politikai primena, kad tokios simbolikos naudojimas žeidžia ir gausią Baltijos šalių išeivijos diasporą Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Estija, Lietuva, Latvija ir daugelis kitų šalių pusę šimtmečio buvo okupuotos sovietų sąjungos su visomis šio režimo žiauriomis pasekmėmis, todėl, kaip ir nacistiniai simboliai, šiandien sovietinė simbolika šiose šalyse yra uždrausta.

Kreipimosi autoriai prekybos tinklo atstovus ragina gerbti žmonių teises, nežeisti jų jausmų ir nemenkinti žmogiško orumo visame pasaulyje bei nedelsiant pašalinti iš prekybos marškinėlius su sovietine simbolika.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 243

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Pietris    -  2018-08-31, 22:15

    Sveiki zemes angeleliai. Ne simbolikose problemos, o zmoguje, jei zmogus sirdingas, jam iki lemutes tos simbolikos, nes jam svarbus tik zmogus, o ne kazkokios drapanos. Bukite palaiminti ir neieskokite zmones sau problemu.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. tomas    -  2018-09-03, 20:39

    Visos tautos ira lygios taciau briuselio klapciukai koncervatoriai mano kad katalonu tauta ira ,,separatistai”ir ju laisves troskimas neteisetas.Kuom lietuviu tauta ira aukstesne uz kitas nepriklausomybes siekiancias tautas?Tai zeidzia kataloniecius,koncervatoriu simbolis ira dvigubu standartu simbolis kuris izeidzia visas tautas siekiancias laisves

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...