infa.lt

Dirbtinis intelektas sukurtas OpenAI pirmą kartą pralaimėjo žmonėms

30 rugpjūčio
01:01 2018

foto: © Arvydas Daunys / infa.lt

Viena iš pagrindinių šios vasaros technologinių naujienų tapo OpenAI botų pergalė prieš profesionalius Dota 2 žaidėjus – ją pakomentavo net Bilas Geitsas (Bill Gates) . Tačiau žmonės nesirengia pasiduoti. Komandai iš Brazilijos pavyko pirmą kartą nugalėti dirbtinį intelektą (DI)

Eilinis žmonių ir mašinų susirėmimas įvyko parodomojo mačo metu kasmetiniame čempionate žaidžiant Dota 2 daugybei. Prieš OpenAI botus stojo brazilų komanda paiN, užimanti 14-ą vietą pasauliniame reitinge, praneša Wired.

Mačas tęsėsi 45 minutes ir pasibaigė žmonių pergale. DI komanda įsitraukė į žaidimą lėčiau ir patyrė daugiau nuostolių, nei jų priešininkai. Tai pirmas atvejis, kai botai pralaimi profesionaliems žaidėjams.

Ekspertų nuomone, ankstesnių botų pergalių taip pat nereikėtų laikyti žmonijos pralaimėjimu. Reikalas tame, jog DI žaidė Dota 2 ne visai sąžiningai. Pavyzdžiui, organizatoriai sumažino herojų, prieinamų pasirinkimui skaičių iki 18, kas žymiai supaprastino algoritmų apskaičiavimus.

O svarbiausia, – DI gauna informaciją žaidimo metu ne iš monitoriaus, kaip žmonės, o tiesiai iš žaidimo API. Tai apdovanoja algoritmus „telepatija“, leidžiančia apskaičiuoti veiksmus dviem žingsniais į priekį, lyginant su gyvais žaidėjais.

Tačiau net ir esant tokioms taisyklėms, profesionalūs žaidėjai įsitikinę, jog ilgesniuose mačuose žmonės sugebės įveikti botus. Būtent tai ir įvyko komandos iš Brazilijos atveju.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 127

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...