infa.lt

Eterio kurso kritimas nusmukdė visą kriptovaliutų rinką

27 rugpjūčio
13:04 2018

Eteris – labiausia pageidaujama įvairių ICO kriptovaliuta – per vieną dieną smuko 17%. Investuotojai staiga prarado milijardus dolerių ir viltį sukurti vieningą stabilią kriptovaliutą decentralizuotiems papildiniams ir įskiepiams.

Eteris iš principo skiriasi nuo bitkoino, nors pastaruoju metu abi vedančiosios kriptovaliutos nuvertėja. Vitalijaus Buterino kūdikis, Ethereum platforma buvo kuriama kaip globalus mazgas kurti ir paleisti decentralizuotus papildinius blokčeino (blockchain) pagrindu.

Dauguma ICO bevelija tokenų pasiūlą Ethereum bazės pagrindu. Pasak kūrėjų, ši kriptovaliuta turėjo tapti finansiniu visos blokčeino ekonomikos varikliu, o ne paprastu spekuliantų ir sukčių instrumentu kaip bitkoinas.

Tačiau, panašu, kad šiems planams nebuvo lemta išsipildyti. Bazinė valiuta negali būti tokia nestabili. O to, kas pastaruoju metu vyksta su eteriu, kitaip kaip biržos burbulo krachu pavadinti nepavyksta, pažymi TechCrunch.

Rugpjūčio 13 dieną eterio kursas smuko 17%. Ir tai ne vienetinis atvejis o tendencija. Dabar už vieną eterį duodama 270 dolerių, o gegužę jis kainavo 800 dolerių, sausio mėnesį – net 1400 $. Tokiu būdu eteris per septynis mėnesius prarado daugiau kaip 80% savo kainos. Tiesa, reikėtų pažymėti, kad ir užaugo kaina per dar trumpesnį laikotarpį.

Šios kriptovaliutos kainos sumažėjimas metiniu skaičiavimu niekada anksčiau nebuvo nutikęs. Dabartinis Eterio kurso kritimas, ekspertų nuomone, demonstruoja gilią visos kriptorinkos depresiją. Žvilgtelėjus į grafikus Coinmarketcap.com, puslapyje galime pamatyti, jog beveik visos kriptovaliutos iš Top-100 per parą prarado 10-25% savo kainos. Pavyzdžiui, bitkoinas buvo nukritęs žemiau 6000 dolerių ribos.

Kas laukia eterio ateityje? Pora blokčein-startuolių kūrėjų, kurie tik ką pravedė ICO, užtikrino TechCrunch tuo, jog eterio kursas pamažu stabilizuojasi. Blokčeino rinkai visumoje tai bus gerai, net tuo atveju, jei pagrindinės ICO kriptovaliutos kaina bus nedidelė, tvirtina jie. Svarbiausia – kurso stabilumas. Bet būtent jo dabar ir trūksta.

Dalis rinkos dalyvių neslepia savo nusivylimo. „Žmonės tik pradėjo suprasti visą nepakeičiamo paskirstyto registro vertę, kai paaiškėjo, jog pagrindinis pretendentas į šį vaidmenį – Ethereum – nėra būtent toks“, – sako vienas iš investuotojų.

Decentralizuotų papildinių masė, kurią žadėjo Ethereum kūrėjai, kol kas taip ir nepasirodė. O turint omenyje didžiulį kurso smukimą, šansai į tai proporcingai mažėja.

Pats Ethereum bendraįkūrėjas Vitalijus Buterinas kalba apie tai, jog mes dabar matome „galutinę kriptoburbulo stadiją“. Pagrindinę problemą jis mato tame, jog į kriptovaliutas pernelyg aktyviai investuojama, o praktikoje jas naudoja tik vienetai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 949

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. lithas    -  2018-08-27, 23:26

    Turi šitas burbulas kažkada sprogt…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....