infa.lt

Arvydas Daunys. Kiek laisvės Lietuvai atneša „Laisvės piknikai”?

27 rugpjūčio
01:01 2018

Arvydas Daunys

Kartais kyla negerų minčių, kai pradedu svarstyti apie politinę poziciją ir opoziciją. Ar apskritai tokia egzistuoja Lietuvoje – ar tai nėra nemokamas cirkas skirtas numaldyti elektoratui?

Dar prieš keletą mėnesių žurnalistas Andrius Tapinas remiamas konservatorių, ruošėsi rengt pirmalaikius Seimo rinkimus, kad ištrenkt iš ten valstiečius, ir surengė didžiausią mitingą savo šūkiu pasirinkęs – „Mes kaltiname!”, o didžiausias konservatorių „garsiakalbis” Algis Ramanauskas-Greitai išsakė savo kaltinamąją kalbą nuo mitingo scenos, po to paraginęs susirinkusią jaunuomenę prišert savo „babulytes” vaistais (sanaksu),kad jos neitų į rinkimus, kad netyčia neišrinktų vėl valstiečių.

Truputį vėliau tie, kuriuos „kaltino” A.Tapinas visomis nuodėmėmis ir reikalavo trauktis iš Seimo, sumokėjo jam (jo Laisvės TV) 100 000 eurų (kaip išpirką?), esą kovai su korupcija (!?) Gal kas primintų kiek Lietuvoje per beveik 30 metų buvo nuteista korupcionierių? Nė vieno. Bent jau aš nežinau nė vieno.

O dar truputį vėliau – visa „Laisvės TV” įkūrėjo Andriaus Tapino kritikuota valdžia sugužėjo į „Laisvės pikniką”, finansuotą iš tų pačių +kitų lėšų skirtų „piknikui”, kurį, kaip visada, apmokėjo būtent tie, kurie tame piknike nedalyvavo ir net nebuvo pakviesti. T.y. mes visi, t.y. tie runkeliai, kurie džiugiai ploja aptarinėdami tokių piknikų nuotraukas.

Beje, gal man kas pasufleruotų – kiek Lietuvoje po šio „Laisvės pikniko” padaugėjo realios laisvės? Arba po prieš tai buvusio? Kiek buvo išaiškinta korupcijos atvejų?

Na bent jau – kiek „Laisvės piknikui” buvo išleista mokesčių mokėtojų pinigų ir – koks tų pinigų švaistymo racionaliai apibrėžtas tikslas? Kas buvo pasiekta?

Bet tai, iš tiesų, šalutiniai klausimai, pagrindinis vis tik šis – ar Lietuvoje egzistuoja pozicija ir opozicija, kurios remtųsi vertybiškai skirtingu požiūriu į savo siūlomą politiką Lietuvai?

Nes šiandien mes nematome jokių vertybinių skirtumų – šiandien dergia – ryt glėbesčiuojasi. Jei reikia – sumoka, kad tylėtų ir nekeltų triukšmo. Būtent taip reikėtų suprasti, mano nuomone, valdančiųjų (VRM) skirtus A.Tapino „Laivės TV” skirtus mokesčių mokėtojų pinigus. Kaip išpirką.

O gal visi tie „Laivės TV”, „Laisvės piknikas” pavadinimai susiję su laisve ir valdžios palaiminimu laisvai taškyti mokesčių mokėtojų uždirbtus pinigus ir kad už tai nieko niekada niekam iš dalijančių nebūna? Jokių pasekmių – juk davėm (ne savo) geram reikalui!

Nes realiai – jokie piknikai (net ir pavadinti skambiu „Laisvės” vardu) dar niekada, net teoriškai, nepadėjo kovoti su korupcija – atvirkščiai – ten kur plaukioja tokiems piknikams skirti pinigai, beveik garantuotai galima pasakyti, kad be korupcijos neapsieita.

Sekti autorių Facebook’e

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 496

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. eglė    -  2018-08-27, 17:12

    Nėra ką ir pridėti. Normaliame gyvenime nėra taip, kad savo priešininkus apdovanotume. Visada stengiamės palaikyti savo šalininkus. Todėl čia viskas klausimas tik tame, kas čia priešininkai o kas šalininkai. Kad A. Tapinas yra perkamas – tai beveik abejonių nekyla. Vis tik iš valstiečių tikėjausi daugiau. Nusivyliau.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...