infa.lt

R. Juknevičienės reakcija į klausimą apie brolio ryšius Rusijoje kelia įtarimų, jog politikė baiminasi, kad gali paaiškėti nemaloni tiesa

21 rugpjūčio
01:03 2018

Facebook nuotr.

Seimo narys Mindaugas Puidokas savo Facebook paskyroje pasidalino portalo LRytas straipsnio nuoroda, prie kurios prirašė sekančio pobūdžio komentarą, parodantį, jog Lietuvoje atsiranda jėgos, kurios pradeda aiškintis ankstesnių vyriausybių darbus, galimai padariusius didelę žalą valstybei:

Seimo narys Mindaugas Puidokas

Seimo narės Rasos Juknevičienės audringa reakcija dėl Seimo narių grupės demokratiško paklausimo Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriui apie jos brolio Gintaro Urbono verslo ryšius Rusijoje ir NVS šalyse kelia vis daugiau įtarimų, kad įtakinga politikė baiminasi, jog gavus atsakymus gali paaiškėti nemaloni tiesa. Tas paskatino tęsti tyrimą ir suformuoti naujus papildomus klausimus.

Tuo siekiama išsiaiškinti visas aplinkybes. Svarbu nustatyti: ar tai atsitiktinumas, ar dėsningumas, kad jai būnant Krašto apsaugos ministre kariuomenė neturėjo ne tik būtiniausios ginkluotės, bet ir uniformų, ekipuotės, o daliniai buvo suformuoti vos 30%.

Tuo pačiu metu, per ekonominę krizę, [jos brolio] G. Urbono verslo plėtra į NVS sekėsi puikiai. Konkurentai žlugo vienas po kito, nes negalėjo konkuruoti su įtakingos ministrės broliu, negaudami bent panašiai gerų sąlygų veiklai NVS šalyse. Jų pagalbos šauksmui liko kurti šalies teismai ir skandalingasis tuometinis Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis…

Papildomi klausimai:

1) Ar tiesa, kad Gintarą Urboną ir/ar jam priklausančias bendroves sieja verslo ryšiai su Rusijos bendrove „RTA-Gorefield“?

2) Ar tiesa, kad „RTA-Gorefield“ akcijos priklauso Rusijos Federacijos strateginio valstybinio koncerno „Rusijos geležinkeliai“ specializuotos dukterinės automobilių pervežimo geležinkeliais įmonei „RTA“ ir tarptautiniam transporto holdingui „Gorefield International“?

3) Ar tiesa, kad „Gorefield International“, kaip rodo tarptautinės spaudos per „Panama Papers“ tyrimą paviešinti vidiniai „Mossack Fonsec“ įmonės dokumentai, savininkas yra Uzbekistano Respublikos pilietis Ovikas Mkrtchyanas?

4) Ar tiesa, kad Gintaro Urbono bendrovėms O. Mkrtchyanas bendrovės suteikia itin ženklias nuolaidas autovežių pervežimui geležinkeliais? Ar šios nuolaidos yra tokio masto, kad yra sunkiai paaiškinamos ekonomine logika, nes gali būti mažesnės už savikainą?

5) Ar tiesa, kad dėl Oviko Mkrtchyano vykdomos tarifų politikos bankrutavo daugybė kitų Lietuvos kompanijų, veikusių tame pačiame versle, o Gintaras Urbonas užvaldė didžiausią autovežių rinkos dalį? Kokia ta dalis? Kokią įtaką tam turėjo Ovikas Mkrtchyanas, jo valdomos bendrovės ir „Rusijos geležinkeliai“ ar jų valdomos bendrovės?

6) Ar tiesa, kad, kaip viešai tvirtino buvusio Uzbekistano prezidento Islamo Karimovo dukra Gulnara Karimova, „Gorefield International“ yra viena iš bendrovių, kuri yra naudojama Uzbekistano žvalgybos tarnybų pinigų plovimui ir kad šios tarnybos naudojo tranzito verslą savo tikslams?

7) Ar tiesa, kad Rusijos Federacijos ir Uzbekistano žvalgybos tarnybos glaudžiai bendradarbiauja, taip pat panaudojant ir su tranzito verslu susijusius klausimus?

8) Ar tiesa, kad Oviką Mkrtchyaną siejo itin glaudūs ryšiai su Rusijos ir NVS šalių nusikalstamo pasaulio autoritetu Aslanu Usoyanu, įvardijamo net „Rusijos mafijos tėvu“ ir žinomo kriminaline pravarde „Ded Hasan“, kuris buvo nužudytas 2013 metais?

9) Ar tiesa, kad Oviko Mkrtchyano kontroliuojamame autovežių tranzito versle veikia ir buvę, ir esami Sovietų Sąjungos Valstybės saugumo komiteto (KGB) ir Rusijos Federacijos bei kitų NVS valstybių žvalgybos tarnybų darbuotojai? Jei taip, kokie ir kokį vaidmenį jie vaidina?

10) Ar buvo kreiptasi į Latvijos Respublikos atsakingas institucijas dėl informacijos apie Oviką Mkrtchyaną ir jo verslo partnerius? Jei ne, kodėl priimtas toks sprendimas?

Šie klausimai bus teikiami parlamentinio tyrimo komisijai dėl galimos neteisėtos įtakos ir (ar) poveikio politikams, valstybės tarnautojams bei politiniams procesams, kuri Seime turėtų būti sukurta jau rugsėjo mėnesį. Toliau analizuosiu užsienio ir Lietuvos viešojoje erdvėje pateiktus duomenis šia tema.

Toliau analizuosiu užsienio ir Lietuvos viešojoje erdvėje pateiktus duomenis šia tema. Laukite tęsinio su naujais klausimais per artimiausią savaitę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 231

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. gerulis    -  2018-08-21, 09:36

    Na ir taip aišku, kad juknė susitepus, bet esmė pakol „sėdi” korumpuoti atitinkamose kėdėse, tol juknė „nepajudinama”.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2018-08-21, 17:38

    Lauksime ,Mindaugai😊

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Regimantas    -  2018-08-21, 18:23

    Mano nuomone, R. Juknevičienė tai Trojos arklys Lietuvos politikoje. O jos broliukas – tai lakmuso popierėlis, neklystamai parodantis kas ten ir už ką.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...