infa.lt

Iš rinkos atšaukiami pavojingi žmonių sveikatai plastikiniai samčiai iš Kinijos

11 rugpjūčio
13:35 2018

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad iš rinkos surenkami nesaugūs samčiai sriubai, pagaminti Kinijoje. Vartotojai, įsigiję nurodytos partijos plastikinių gaminių gali juos grąžinti į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

Kaip VMVT Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF informavo Austrijos kompetentinga institucija, atlikus plastikinių samčių sriubai su metaline rankena (prekinis ženklas BERGNER, BG-3244, partijos Nr. 01/06/2016, importuotojas – Bergner Home AT GmbH, Austrija, tiekėjas – Bergner Europe S. L., Ispanija, kilmės šalis – Kinija) laboratorinius tyrimus nustatyta cheminių medžiagų – pirminių aminų migracija (2,47 / 0,87 / 3,08 / 4,80 mg/kg).

Patikrinimo metu nustatyta, kad į Lietuvą šiuos gaminius įvežė UAB „MAXIMA LT“ (Savanorių pr. 247, Vilnius) ir UAB „Arkietė“ (Taikos pr. 100C, Kaunas). Tyrimas dėl gaminių išplatinimo tęsiamas, įmonėms nurodyta nedelsiant nutraukti prekybą šiais gaminiais ir surinkti juos iš rinkos.

Pavojingi sveikatai gaminiai buvo išplatinti ne tik Lietuvoje, bet ir Austrijoje, Italijoje, Portugalijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje.

Pirminiai aromatiniai aminai kelia rimtą pavojų žmonių sveikatai, nes kai kurios šiai junginių grupei priskiriamos cheminės medžiagos yra kancerogeninės, mutageninės ar toksiškos reprodukcijai (CMR). Gaminiuose, skirtuose liestis su maistu, pirminiai aromatiniai aminai gali atsirasti dėl juose esančių priemaišų ar skilimo produktų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 150

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...