infa.lt

Samsung išmaniųjų telefonų gamintojas išleido „Xiaomi žudiką“ už 180-200 eurų

02 rugpjūčio
11:25 2018

Samsung J4

Rimti išmaniųjų telefonų gamintojai susirūpinę augančia konkurencija pigių telefonų segmente, kuriame kinų gamintojai „Xiaomi“, „Meizu“, „Huawei“, lipa jiems ant kulnų.

Praėjo aukso laikai, kai žmonės pirkdavo išmaniuosius po 800-900 dolerių. Dar prieš du metus masinis vartotojas nejautė ypatingo pasitikėjimo pigiems kinų modeliams – jų pirkimas visada buvo susijęs su rizika patreniruoti nervus.

Šiandien gi situacija pasikeitė iš esmės, – Kinijos įmonės išleidžia nebrangius, tačiau rimtus ir galingus modelius, su gerais ekranais ir kameromis., su aštuonių branduolių procesoriais ir padoria grafika. Ir kainuoja šie aparatai 150-300 dolerių (125-250 €u), priklausomai nuo charakteristikų. Tuo pačiu, programinė dalis suteikia galimybę dirbti telefonu praktiškai be trikdžių, nors, žinoma, kinų „Android“ suderinimas atsilieka nuo vedančiųjų PĮ gamintojų.

Tai spaudžia vedančiuosius gamintojus, anksčiau žiūrėjusius iš aukšto į „šliaužiančią kinų produkciją“ ir dėl to praradusius milžinišką rinkos dalį, bandyti atsikariauti ją atgal.

Dabar tokio bandymo ėmėsi „Samsung“, išleidęs J4 ir J6 išmaniųjų modelius. Pirmojo 32 GB vidinės atminties versija kainuoja viso 184 eurus, antrojo, tokios pat atminties versija kainuoja 195-207 €u.

J4 modelis aprūpintas 5,5 colio ir HD raiškos ekranu, pagamintu pagal super-amoled technologiją, „samsunginiu“ keturių branduolių procesoriumi Exynos 7570, grafiniu moduliu Mali-T720, 2 ar 3 GB operatyvinės atminties, priklausomai nuo modifikacijos ir 3000 mAh bateriją.

J6 rimtesnis aparatas, su 5,6 colio ekranu, aštuonių branduolių procesoriumi Exynos 7870, Mali-T830 grafika, 3 GB operatyvine atmintimi ir tokia pačia 3000 mAh baterija.

„Samsung J6” – labiau ištemptas ekranas ir neišardomas korpusas

Galinis abiejų aparatų kamera vienoda – 13 megapikselių, o priekinė – pigesnio modelio 5 megapikselių, ir 8 mp brangesnio.

Abu telefonai veikia su 8-a „Android“ versija („Opeo“) ir aprūpinti Samsung Experience 9.0 naudotojo sąsaja.

Esminiai skirtumai tarp modelių – J6 turi labiau ištemptą ekraną su 18,5:9 proporcijomis, o J4 jau nueinančiomis į praeitį 16:9.

J4 turi mygtuką „namai“ ekrano apačioje, išimamą bateriją ir galinį dangtelį. J6 modelio korpusas neišardomas.

Abu telefonai turi lizdą tik vienai SIM kortelei. Galbūt kažkam tai gali pasirodyti trūkumu.

J6 turi piršto antspaudo skanerį ir veido bruožų atpažinimo sistemą.

Žinoma, už tuos pačius pinigus galima įsigyti ir kinų modelių tipo „Xiaomi“ su jų Mi A1, kurie irgi greitai tobulėja, tačiau Samsung garsėja ne vien savo vardu, bet ir mokėjimu išnaudoti aparatinius resursus pilna galia, netgi, jei jie kažkiek silpnesni, nei pas konkurentus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 353

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Apple    -  2018-08-03, 22:42

    Pagaliau mažieji gamintojai ima šokdinti rinkos gigantus ir verčia juos žaisti pagal jų taisykles 😀

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...