infa.lt

#MeTwo Vokietijoje : imigrantų palikuonys kaltina vokiečius rasizmu

01 rugpjūčio
10:37 2018

stop kadras

Rasizmas Vokietijoje: problema ar vienetiniai atvejai? Debatai šia tema įsiplieskė šalyje po istorijos su turkų kilmės futbolininku Mesut Özil, palikusiu Vokietijos rinktinę, pasak jo paties, dėl rasistinių įžeidinėjimų ir požiūrio į ji kaip užsienietį, rašo euronews.

24 metų amžiaus rašytojas ir žmogaus teisių gynėjas Ali Can paleido vokiškajame interneto segmente grotažymę (hashtag) #MeTwo, kviesdamas kovoti su rasizmu Vokietijoje. Hashtagas panaudotas remiantis kampanija prieš seksualinį priekabiavimą #MeToo, tačiau rašosi kitaip.

„MeTwo reiškia, jog aš turiu ne vieną o dvi tapatybes. Aš Vokietijos pilietis – tačiau esu iš imigrantų terpės. Mano šaknys turkiškos, ir ten, Turkijoje, aš turiu gimines“, – paaiškina Ali Can.

Jo iniciatyva Twitter socialiniame tinkle sukėlė platų atgarsį – skelbimų su grotažyme #MeTwo jau virš 50 tūkstančių, dauguma iš – istorijos iš parašiusiųjų asmeninio gyvenimo.

Pavyzdžiui, An Phan iš Vokietijos Franken regiono papasakojo, jog dėl azijietiškos išvaizdos ir vardo ji buvo nuolat klausinėjama iš kur ji atvyko. Nors ji gimė ir išaugo Vokietijoje.

„Neskelbta „diskriminacija“ prasideda jau mokykloje, – parašė Twitter tinkle Miriam Davoudvandi, – o vėliau ją jauti, kai pradedi ieškotis buto ir darbo“.

„Manau, jog žmonės bus sukrėsti faktais, kurie paaiškėjo šios akcijos metu, – tikisi Miriam. – Ir, galbūt, jie supras, ką kasdien išgyvena migrantų kartos dešimtmečių eigoje“.

Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maas savo Twitter paskyroje patarė visiems, kas mano, jog Vokietijoje nėra rasizmo, paskaityti šias publikacijas.

„Galų gale išgirdo“, – konstatavo pakistaniečių kilmės vokiečių žurnalistas Hasnain Kazim

rusų kalba

vokiečių kalba

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 142

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....