infa.lt

Konservatoriai vėl stoja į kovą už Lietuvos komunistų partijos pripažinimą nusikalstama

31 liepos
13:59 2018

Audronius Ažubalis ir Laurynas Kasčiūnas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Laurynas Kasčiūnas ir Audronius Ažubalis trečiadienį, rugpjūčio 1 d., 11 val. Seime vyksiančioje spaudos konferencijoje pristatys parengtą Lietuvos komunistų partijos (LKP) veiklos vertinimo įstatymo projektą, kuriuo siekiama pripažinti LKP nusikalstama organizacija. Spaudos konferencijoje taip pat dalyvaus Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas bei sąjungos valdybos pirmininkė Rasa Duobaitė-Bumbulienė.

„2015 m. lapkričio 5 d. Baltijos valstybių teisingumo ministrai priėmė bendrą pareiškimą, kuriame aiškiai ir nedviprasmiškai pripažino būtinybę tinkamai įvertinti okupacinio komunistinio režimo padarytą žalą ir užtikrinti, kad ateities kartos turėtų objektyvų supratimą apie okupacinio laikotarpio nusikaltimus ir jų vykdytojus. 2017 m. birželio 27 d. Seimas priėmė rezoliuciją, kuria pakvietė Vyriausybę, vadovaujantis susiklosčiusia Lietuvos įstatymų leidybos tradicija vertinant Sovietų Sąjungos represines struktūras Lietuvoje (įstatymas dėl SSRS valstybės saugumo komiteto (NKVD, NKGB, MGB, KGB) vertinimo ir šios organizacijos kadrinių darbuotojų dabartinės veiklos), parengti įstatymo, kuriuo LKP būtų pripažinta nusikalstama organizacija, projektą. Tačiau tokio įstatymo projekto Vyriausybė iki šiol nėra parengusi“, – teigė L. Kasčiūnas.

Pasak Audroniaus Ažubalio, įstatymo projektu siūloma nustatyti, kad LKP pripažįstama nusikalstama organizacija, 1940–1941 metais ir 1944–1990 metais SSRS okupuotoje Lietuvos Respublikoje įtvirtinusi diktatūrą, veikusi kaip paklusni ir iniciatyvi Sovietų Sąjungos komunistų partijos valios reiškėja ir įgyvendintoja:

„LKP yra atsakinga už SSRS okupacinės valdžios sprendimų: Lietuvos piliečių genocido, nusikaltimus žmoniškumui, karo nusikaltimus, įskaitant masines represijas, terorą, baudžiamąsias akcijas, trėmimus, kovotojų už Lietuvos laisvę, taip pat civilių gyventojų naikinimą, režimo priešininkų kalinimą ir kankinimą ir daugelį kitų nusikaltimų vykdymą. Nors praėjo pakankamai daug laiko nuo Nepriklausomybės atgavimo, tačiau ši nusikalstama veikla dar nėra tinkamai įvertinta. Šiuo įstatymo projektu siekiame pagaliau tinkamai įvertinti sovietinę praeitį ir nusikaltimus ir atstatyti istorinę tiesą“, – įstatymo teikimo motyvus komentavo A. Ažubalis.

Papildyta:

Deja, partijos lyderis Gabrielius Landsbergis pavadino tokią veiklą populistiška, kuri, pasak jo, būtų naudinga tik Kremliui (!).  Tai gal tada Lietuvai būtų naudinga imtis priešingo dalyko? Imtis garbint komunistų pasiekimus tuo pakenkiant Kremliui? Ar ne taip Gabrieliau?

♦◊♦◊♦

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 256

Atsiliepimų 6

  1. Algis By**galvis Ramanauskas    -  2018-07-31, 14:08

    Konservatorių partija yra nusikalstama

    Atsakyti į šį komentarą
  2. mukas    -  2018-07-31, 20:17

    Konservatoriai norėtų nuoseklumo.. pirma, kad komunistų partija būtų pripažinta nusikalstama, o po to ir konservatorių, kuri didelė tikimybė, kad tokia pat nusikaltama yra.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Myndė    -  2018-08-01, 17:39

    tada, jei logiškai, buvę paprasti komunistai – nusikaltėliai, o visokie komunizmo dėstytojai, sekretoriai ir kitokie „pagerinti”- recidyvistai?.. 😉

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Patriotas    -  2018-08-01, 17:59

    Jeigu siekiate tinkamai ivertinti sovietine praeiti, tuomet pradekite nuo KGB-istu isviesinimo ir ismetimo is vadovaujanciu postu, salin 2015 m. konservatoriu priimta istatyma islaptinti KGB-istus dar 75-iems metams!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. ana    -  2018-08-01, 23:37

    teip
    darykime desovietizacija-skelbkime visus uzslaptintus,o komunistus jau laikas pa;leisti i atsarga su konservais

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Zuikis    -  2018-08-05, 21:53

    Nereikia jokių išslaptinimų, ir taip matosi, kurie labiausiai persivertę – kad tik toliau nušoktų į priešingą pusę, nei buvo. Visi susirinko pas konservus. O jei liko su socialkomunistais, tai taip eurokopūstams laižo subines, kad net liberpidai pavydi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...