infa.lt

Gerkite kavą į sveikatą!

26 liepos
01:05 2018

© Arvydas Daunys | infa.lt nuotr.

Kavos mėgėjai mažiau linkę į onkologinių susirgimų ir infarktų riziką, be to teigiamam efektui sveikatai neturi reikšmės nei kavos paruošimo būdas, nei genetinės organizmo ypatybės, susijusios su kofeino metabolizmu, praneša vokiečių leidinys Sueddeutsche Zeitung.

„Netgi tas, kas seka savo spaudimo ir širdies būklę, gali ramiai gerti daug kavos. Kava naudinga ne tik saikingomis dozėmis (iki 5 puodelių per dieną) – palankiai gyvenimo trukmei atsiliepia ir padidintos dozės. Apie tai, Jama Internal Medicine puslapiuose rašo tiriantys onkologinius susirgimus ekspertai iš amerikiečių Nacionalinio sveikatos instituto“, – patikslina publikacijos autorius Werner Bartens.

Komanda, vadovaujama Erikos Loftfield išanalizavo 500 000 britų, kurių duomenys randasi UK-Biobank duomenų bazėje (ten saugoma informacija ir apie jų genetinį profilį), sveikatos būklę.

Kavos mėgėjų tarpe buvo užfiksuota mažiau onkologinių susirgimų ir infarktų – prie tokios džiuginančios išvados priėjo mokslininkai po 10 metų trukusio tyrimo.

„Nesvarbu kokiais kiekiais vartojama kava, – ji gyvenimo trukmę veikė išimtinai pozityviai“, – rašoma straipsnyje.

„Mūsų rezultatai tapo dar vienu įrodymu to, kad kava gali būti priskirta prie sveikos mitybos produktų“, – sako Erikka Loftfield

Kavos paruošimo būdas, akivaizdu, nevaidina didelio vaidmens. Neabejotina, labiau palankios gyvenimo trukmės prognozės atiteko tiems, kad vartoja maltą kavą. „Tačiau ir greitai tirpstanti bei netgi kava be kofeino palankiai veikia sveikatą – galbūt kitų komponentų esančių kavoje dėka, – rašo straipsnio autorius.

Tyrėjai nurodo į tai, jog analizavo sveikatos būklės duomenis pakankamai didelės žmonių grupės, tačiau jų stebėjimai neleidžia padaryti galutinių išvadų apie tiesioginę kavos įtaką gyvenimo trukmei.

„Egzistuoja įtikinami teigiamo gėrimo poveikio organizmui mechanizmai: kava gali daryti priešuždegiminį efektą, palaikyti kraujagyslių elastingumą sulaikyti cukraus lygį kraujyje ir kepenų enzimuose“, – praneša straipsnio autorius.

Ir nepamirškime, pastebi reziumuodamas autorius, „pasisėdėjimai prie kavos puodelio, kapučino pertraukėlė biure ar espresso esant vienatvėje – tai visada gydomasis balzamas dvasiai, prailginantys jūsų gyvenimą“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 348

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Elena    -  2018-07-26, 13:14

    Ačiū.Puiku

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2018-07-26, 21:56

    …Taip sakant nuramino narkomanus… Kaip gali būti sveiką gerti, bet kokiais kiekiais kancerogenus??? Pradėkite maitintis susvilusiu maistu ir patys sau sakykite – laabai skanu ir sveika…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...