infa.lt

Valstiečiai su socialdarbiečiais sieks apsaugoti Lietuvos rinkimus nuo galimo Rusijos kišimosi

19 liepos
12:31 2018

Facebook nuotr.

Agnė Širinskienė

Facebook nuotrauka

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narė Agnė Širinskienė bei Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos narys Juozas Bernatonis įregistravo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisas, kuriomis siekiama VRK nariams bei pirmininkui suteikti teisę susipažinti su įslaptinta informacija.

Pasak Seimo narių, įstatymo pataisos registruotos atsižvelgiant į 2018 m. Valstybės saugumo departamento ir Antrojo operatyvinių tyrimų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos paskelbtą Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimo dokumentą, kuriame atkreipiamas dėmesys, jog artėjant 2019 m. rinkimams, auga ir Rusijos susidomėjimais jais. Taip pat minėtame dokumente nurodoma, kad Maskva kitose šalyse rinkimų rezultatus siekė paveikti „skleidžiant dezinformaciją ir propagandą per žiniasklaidą, socialinius tinklus, vykdant kibernetines operacijas“.

Valdančiosios koalicijos atstovų nuomone, grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimas bei šiomis dienomis tarptautinėje bendruomenėje vykstančios ir nerimą keliančios diskusijos dėl Rusijos kišimosi į JAV prezidento rinkimus bei tokiame fone artėjantys rinkimai Lietuvoje skatina ieškoti papildomų saugiklių, kurie padėtų užtikrinti demokratinius rinkimus šalyje ir apsisaugoti nuo išorės grėsmių.

Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Seimo narė Agnė Širinskienė pabrėžia, kad įvertinus grėsmes nacionaliniam saugumui yra svarbu, kad VRK nariai, kurie yra atsakingi už rinkimų proceso organizavimą bei priežiūrą, turėtų teisę susipažinti su Valstybės saugumo departamento bei kitų valstybės institucijų teikiama slapta informacija ir galėtų kiek įmanoma išsamiai ir įvairiapusiškai įvertinti per trejus 2019 metais vyksiančius rinkimus bei ateityje galinčius kilti iššūkius valstybei, joje vyksiantiems demokratiniams rinkimams.

Įstatymas bus svarstomas Seimo rudens sesijoje ir įsigaliotų 2018 m. lapkričio 1 d. VRK nariai ir pirmininkas, ėję pareigas įstatymo įsigaliojimo metu, per 15 dienų nuo įstatymo įsigaliojimo privalės įstatymų nustatyta tvarka kreiptis dėl leidimo dirbti ar susipažindinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“, suteikimo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 134

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...