infa.lt

Kodėl moterims patinka blogiukai? Psichologija ir genetika

16 liepos
01:01 2018

© Arvydas Daunys | infa.lt nuotr.

Ko gero nerastume pasaulyje žmogaus kuris bent kartą nebūtų sau uždavęs šio klausimo ar buvęs tokių diskusijų dalyviu, kur tarp išsakomų priežasčių pati populiariausia buvo – kvailumas. Esą, ką čia pasakysi, jeigu moterys savanoriškai renkasi gyvenimo palydovu žmogų, kuris greičiau jau yra našta, nei atrama. Tai alkoholikas, tai narkomanas, tai linkęs į nusikaltimus, dažnai buitinius. Moterims neretai tenka ir tironai ir nevykėliai. Vienas ir primušti neatsisakys, kitas gi, nuo sofos savo penktojo atramos taško nepakelia. Kas su moterimis ne taip šioje srityje, bandė išsiaiškinti psichologai.

Daug klausimų kelia Alekso Lesli (Alex Lesley) teorija, o jo žinios moterų psichologijos srityje stulbina. Bet pradžiai reikėtų žvilgtelėti į klausimą ne taip giliai studijavusių gundymo praktiką psichologų akimis.

Pradžioje, ko gero, bus naudinga sužinoti, jog žmonės su nuokrypiais nuo bendrai priimtų normų aplinkinių yra vertinami kaip gerokai patrauklesni. Tyrimai pateikė rezultatus, tačiau suprasti priežasčių taip ir nepavyko. Nors greičiausiai todėl, jog pasaulis pilnas kopijų, ir unikalumas žadina susidomėjimą. Mes gyvename rėmuose, kuriuos priimta vadinti morale. Iš tiesų tai ne kas kita, kaip bandymas padaryti visus žmones vienodais.

Mes nuo vaikystės žinome, ką daryti galima, ir esame priversti laikytis taisyklių. Kitaip laukia bausmė, kurios norėtųsi išvengti. Tokiu būdu visi žmonės tapo panašūs į vienas kito kopiją, atlikdami vienus ir tuos pačius veiksmus vienodai tose pačiose situacijose.

Blogi berniukai vengia pavaldumo kažkam ir veikia paisydami tik savo naudos. Teisinga eiti per pėsčiųjų perėją, bet pereiti čia yra greičiau. Teisinga yra prisilaikyti greičio ribojimų, bet linksmiau įsibėgėti iki 200 kilometrų į valandą ir dar iškišti galvą pro langą.

Merginos pačios sukuria taisykles, kuriomis sekant reikalinga begalė laiko jas merginti, dovanoms, romantiškiems pasivaikščiojimams. Tačiau blogi vyrukai žino, kad visas šis kelias yra pakankamai ilgas, ir bus kur kas paprasčiau tiesiog pasiimti tai, ko norisi.

Milijonai merginų anoniminėse apklausose prisipažino, jog norėtų susitikti vyrą, kuris žino ko nori ir neina ant pavadėlio. Tikri vyrai moka imti, likusieji prašo. Blogi vyrukai nevers sėdėti namuose ir kepti pyragėlius. Su jais linksma. Blogo vyruko kompanijoje galima būti tokiai, kokiai tau norisi būti ir daryti tai, kas tau patinka.

Geri vyrukai pasakos apie riebaus maisto žalą, išbars už šokius išgėrus klube. Nuobodybė – štai priežastis dėl kurios merginoms neįdomu gerų vyrukų kompanijoje. Visada būti teisinga – nusibosta, niekas nenori artimiausius 40 metų pragyvent antros mamos kompanijoje. Dažnai merginoms tiesiog norisi ištrūkti iš tėvų lizdelio ir paprasčiausiai prikrėsti kvailysčių, tyčia, kad būtų ką atsiminti. Kiekvienoje merginoje gyvena plėšrūnė ir tuos instinktus būtina panaudoti. Papildomai – azartas, kaip gi be jo?

Geras berniukas, – jis susitikęs pasakys, jog tu pati gražiausia, pati geriausia, be tavęs jam jokios kitos nereikia, jis tavo ir niekur nuo tavęs neišeis. Ir tokių pas kiekvieną merginą mažiausia dešimt, tiesiog todėl, kad taip suręstas pasaulis – patelė tiesiog renkasi, o patinai jų siekia. Tai slypi genuose. Kai aplink merginą susirenka keletas paklusnių ir ištikimų, ji supranti, jog renkasi ji. Kam suteiks galimybę – tas ją ir ves.

O blogi vyrukai gyvenimo palydovės neieško. Jiems linksma ir gera, aplink juos ir taip daug moterų. Užkariauti tokį vyrai tampa jau garbės reikalu. Nugalėti konkurencijoje, aplenkti visas konkurentes ir prisijaukinti – medžiotojos instinktas pradeda veikti.

Aleksas Lesli savo knygose aprašė strategijas, kurios moteryse sudėtos pačios gamtos. Nori žmonės to ar ne, bet yra pačios gamtos sukurti ir paklūsta jos dėsniams, o tai reiškia, kad žmonių elgesys yra sumodeliuotas nuo pat pradžių.

Bet kurios moters taktika padalinta į dvi dalis – gauti stiprius genus ir pririšti. Kam reikalinga pirma dalis, manytina, aiškinti nebūtina. Palikuonys turi būti stiprūs ir sugebantys išgyventi, o reiškia tokių palikuonių tėvas turi turėti stiprius ir gyvybingus genus.

Veikdama šios strategijos rėmuose moteris nesąmoningai renkasi tuos vyrus, kurie nepaklūsta įstatymams, eina prieš sistemą, nedemonstruoja baimės, nuolat randasi pavojuje ir nežiūrint į tai išlieka gyvi. Meilė?

Minusas tik tame, kad į šį aprašymą dažniausiai patenka asocialūs žmonės, mėgstantys palaidą gyvenimo būdą, aktyviai ieškantys nemalonumų, linkę į riziką ir azartą. Pasekoje vyras arba prasigeria, arba tampa priklausomas nuo azartinių lošimų, arba patenka už grotų, arba išreiškia savo nežabotą būdą kaip tironas ir mušeika.

Pakeiti laisvę mylinčio brangiausio taip pat nepavyksta, jis ir toliau svetimauja, vaikai jam nereikalingi. Moteris atsidūrusi nemalonumų aplinkoje negali įvykdyti antrosios strategijos dalies įdėtos į ją gamtos.

Nėštumo ir ilgoko periodo po gimdymo metu moteris randasi tam tikro bejėgiškumo būsenoje. Dabar gerokai išsivysčiusi technika, valstybės politika ir močiutės aktyviai jai padeda, tačiau visumoje moteriai ir kūdikiui reikalingas saugumas, pinigai, maistas, drabužiai ir taip toliau, ko dažniausia trūksta.

Visą vaiko auklėjimo procesą daug geriau įgyvendinti, jeigu šeima yra pilna, ko pasąmonės lygmenyje ir siekia kiekviena mergina. Tik štai, visų šių funkcijų nesugeba prisiimti jų išrinktasis. O galbūt jis niekada nebuvo tuo suinteresuotas nuo pat pradžių.

Todėl moteris imasi ieškoti kito vyro. Sugebančio pasirūpinti, garantuoti pakankamą gyvenimo lygmenį, saugumą ir ramybę ne tik jai, bet ir vaikui. Dažniausiai jai tas pavyksta, kas įrodo tą faktą, kad mergina nuo pradžių galėjo padaryti teisingą pasirinkimą, tačiau ji siekė kitų tikslų.

Viena iš teorijų skelbia, jog vaikų pradėjimui sukurti vieni vyrai, o jų auklėjimui kiti. Ir moteris pasąmonėje tą žino. Ši strategija slypi žmonėse genetiniame lygmenyje ir statistika patvirtina šią teoriją.

Apie 70% vyrų auklėja ne savo vaikus. Oficialūs duomenys kur kas kuklesni – apie 35% vyrų prisiima sau įsipareigojimus auklėti svetimus vaikus arba kalbant paprasčiau, – ima į žmonas moterį jau turinčią vaiką.

Į šiuos faktus kiekvienas gali žvelgti kaip jam patogiau.. ir vis tik, – jie daug ką pasako.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 994

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...