infa.lt

„Rašageitas“: JAV kaltina GRU

14 liepos
12:23 2018

Rašageitas

JAV pateikė kaltinimus už akių dvylikai Rusijos karinės žvalgybos (GRU) darbuotojų dėl galimo RF įsikišimo į amerikiečių prezidento rinkimus. JAV teisingumo ministerijos pranešime spaudai nurodomi kaltinamųjų vardai, rašo euronews.

JAV generalinio prokuroro pavaduotojas Rod Rosenstein pareiškė, jog jiems inkriminuojamos atakos su tikslu pagrobto Demokratų partijos dokumentus ir juos po to publikuoti: „Įtariamieji dirba dviejuose Rusijos karo pajėgų Vyriausios žvalgybos valdybos, žinomos kaip GRU, padaliniuose. Padaliniai vykdė kiberoperacijas su tikslu įsikišti į JAV prezidento rinkimus 2016 metais“.

Kalba eina apie kaltinimus, susijusius su įsilaužimu į Demokratinės partijos Nacionalinio komiteto kompiuterines sistemas. Pasak amerikiečių prokuratūros versijos, hakerių ataka rinkimų rezultatams įtakos neturėjo.

Rusijos valdžia atmeta tvirtinimus apie esą buvusius bandymus įtakoti JAV rinkimų eigą. Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas priminė, jog Maskva jau ne kartą siūlė Vašingtonui sukurti bendrą darbo grupę, įvertinsiančią turimus faktus.

RF užsienio reikalų Ministerijos nuomone, naujų JAV kaltinimų tikslas – sugadinti būsimo Rusijos ir JAV lyderių susitikimo Helsinkyje atmosferą.

Po paskutinių pranešimų apie naujausius kaltinimus kilo protestai, o demokratai paragino respublikoną Trumpą sudaryti sutartį su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kad sustabdytų Maskvos įsikišimą į JAV reikalus. Dviejų valstybių vadovai pirmadienį susitiks Helsinkyje.

Įtariamųjų sąrašas:

įtariamųjų sąrašas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...