infa.lt

Dėl A. Verygos įsakymo punktų pasisakė teismas: vieno iš jų galiojimas – stabdomas

13 liepos
15:58 2018
Aurelijus Veryga

SAM ministras Aurelijus Veryga

Teismas stabdo galimai neteisėtą sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymo dėl kvalifikacinių reikalavimų įstaigų vadovams vieno iš punktų galiojimą.

Taip neskundžiama nutartimi nusprendė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų kolegija, išnagrinėjusi Seimo narių Juozo Oleko ir Antano Matulo pareiškimą.

Seimo nariai prašo ištirti, ar sveikatos apsaugos ministro įsakymas dėl gydymo įstaigų vadovų konkursų organizavimo nuostatų yra teisėtas, mat viename iš keliamų kvalifikacinių reikalavimų yra numatyta, kad pretendentas į tokias pareigas turi būti Lietuvos Respublikos pilietis arba turėti leidimą nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje.

Seimo narių manymu, tokia nuostata prieštarauja įstatymui Dėl užsieniečių teisinės padėties, pagal kurį Europos Sąjungos valstybės narės piliečiams ir jų šeimos nariams, kurie ketina dirbti Lietuvos Respublikoje, įsigyti leidimo dirbti nereikia.

„Teismo sprendimas liudija apie eilinį ministro darbo broką, kuris liejasi per kraštus. Sveikatos įstaigų pertvarka gali būti antikonstitucinė, o dabar, anot ministro, aukštos kvalifikacijos užsieniečiams, kurie galėtų vadovauti ligoninei, konkursuose vietos nėra. Akivaizdu, kad ministrui trūksta kompetencijos“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas J. Olekas.

Teisėjų kolegija pažymi, kad šiuo atveju reikšminga tai, kokie padariniai kiltų teismui pripažinus pareiškimą pagrįstu, taip pat pabrėžia, kad sprendimo dėl kvestionuojamos teisės normos teisėtumo paskelbimo metu gali būti pasibaigę pareiškėjų nurodyti konkursai. Be to, iki tol gali būti įvykę daugiau konkursų į sveikatos sistemos įstaigų vadovų pareigoms užimti.

„Tokia padėtis galėtų lemti asmenų teisių, kuriems prašomos ištirti nuostatos užkerta kelią lygiateisiškai dalyvauti konkursuose, pažeidimus, taip pat prievolės atlyginti žalą šiems asmenims atsiradimą, dėl to nukentėtų viešasis interesas“, – rašoma teismo nutartyje.

Sveikatos ministras A. Veryga yra paskelbęs konkursus užimti 5 šalies ligoninių vadovų pareigas. Tai – Panevėžio respublikinės ligoninė, Šiaulių respublikinės ligoninė, Respublikinė Vilniaus psichiatrijos ligoninė, Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė ir Vilniaus universiteto ligoninė Žalgirio klinikos.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 127

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...