infa.lt

Kaip jaunimas jaučiasi be interneto – pasikeitė požiūris į socialinius tinklus

12 liepos
01:02 2018

paveikslėlis

Ar tai būtų YouTube, Facebook, Instagram, WhatsApp o gal Twitter – socialiniai tinklai vaidina milžinišką vaidmenį kasdieniame jaunimo gyvenime, rašo Austrijos leidinys Der Standard. Pasak naujausių duomenų apie jaunimo socialinių tinklų naudojimą, 97% jaunuomenės Vokietijoje turi išmaniuosius telefonus, ir tiek pat procentų kasdien naudojasi internetu. Dauguma jaunimo (82%) naudojasi internetu pramogos dėlei, rašoma publikacijoje.

Siekdami sužinoti kaip pasikeis jaunimo gyvenimas be interneto, tyrėjai iš Niurnbergo-Erlangeno Universiteto organizavo projektą, kurio metu moksleiviai keliavo laivu neturėdami prieigos prie interneto.

Anksčiau daryti tyrimai vyko tik trumpą laiko tarpą – keletą valandų ar vieną dieną. Aptariamame projekte moksleiviai buvo be interneto iki 3 savaičių, pasakojo tyrimo vadovas Thomas Eberle.

Pasak kai kurių paauglių, eksperimento metu pagerėjo jų miegas ir gyvenimo kokybė. Daugelis net kalbėjo apie palengvėjimą – pradingusią būtinybę nuolat būti ryšio zonoje, teigia leidinys.

Kiti skubėdavo prisijungti prie Wi-Fi, kai laivas prisišvartuodavo prie kranto. Jiems darė įtaką, iš vienos pusės, baimė kažką praleisti, iš kitos – spaudimas iš artimųjų pusės, su kuriais reikėjo susisiekti.

Paaugliai, kurie anksčiau palankiai vertino socialinius tinklus, eksperimento metu ėmė žiūrėti į juos labiau kritiškai. „Tik per tris savaites izoliacijos nuo socialinių tinklų – juntamai išaugo neigiamas moksleivių požiūris į juos. Pozityvus požiūris, atvirkščiai, žymiai sumažėjo“, – reziumavo Eberle.

Kaip įtakos toks pakitimas jaunimo elgesį ilgalaikėje perspektyvoje, parodys tolesni tyrimai, kurie tęsis dar pusę metų pasibaigus kelionei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...