infa.lt

„Investuok Lietuvoje“ valdybos profesionalai ketverius metus dirbs nemokamai, skelbia ūkio ministras

11 liepos
20:40 2018

Virginijus Sinkevičius

Užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ valdyboje daugumą sudarys nepriklausomi valdybos nariai. Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius pasirašė įsakymą, kuriuo į agentūros valdybą paskyrė didžiųjų užsienio investuotojų – „Nasdaq“, „Danske Bank“ ir „Schmitz Cargobull“ – padalinių Lietuvoje vadovus ir nepriklausomą gyvybės mokslų sektoriaus konsultantą.

„Naujajai „Investuok Lietuvoje“ valdybai keliama užduotis padėti agentūros vadovams nustatyti ilgalaikes veiklos kryptis, identifikuoti silpnąsias šalies investicinės aplinkos vietas ir teikti agentūrai bei ministerijai pasiūlymus, ką reikėtų tobulinti. Būtent dėl to į valdybą pakviesti paslaugų centrų, informacinių technologijų, gamybos ir gyvybės mokslų profesionalai, matantys pasaulines tendencijas ir Lietuvos investicinio klimato spragas, susidūrę su agentūros veikla vykdant plėtros projektus ir galintys padėti siekiant pritraukti investicijų“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Siekiant valdybos darbą padaryti efektyvesnį, valdybos narių skaičius buvo sumažintas nuo 12 iki 7 narių, iš kurių 4 yra nepriklausomi valdybos nariai. Naująją „Investuok Lietuvoje“ valdybą sudaro: „Danske Bank A/S“ Lietuvos filialo „Danske Bank“ grupės Informacinių technologijų infrastruktūros centro direktorius Giedrius Dzekunskas, „Nasdaq Vilnius Services“ generalinė direktorė Arminta Saladžienė, „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius Raimundas Petrauskas ir gyvybės mokslų sektoriaus konsultantas, Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos prezidentas, Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo tarybos pirmininkas Šarūnas Narbutas.

Valdybos nariais taip pat paskirti Ministro Pirmininko patarėjas ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais Lukas Savickas, ūkio viceministras Marius Skuodis ir užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius.

Valdybos nariai išrinkti ketverių metų kadencijai, jie dirbs neatlygintinai – visuomeniniais pagrindais. Valdybos pirmininką iš savo narių rinks valdybos nariai. Valdybos posėdžiai turės būti šaukiami ne rečiau kaip kartą per ketvirtį.

„Investuok Lietuvoje“ yra tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūra prie Ūkio ministerijos, kuri siekia didinti Lietuvos ekonomikos konkurencingumą, investicinį patrauklumą ir šalies žinomumą pasaulyje. Agentūra teikia informaciją ir konsultacijas užsienio bendrovėms, ieškančioms būdų optimizuoti veiklą, pasiekti naujas rinkas arba didinti užimamų rinkų dalį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 87

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....