infa.lt

Lidžita Kolosauskaitė. Apie gobšias bobutes ir skupius miesčionis

07 liepos
10:15 2018

nuotr: ntv.md

Kiekvieną vasarą pasipila tie pat straipsniai ir komentarai. Grybai – po tiek, uogos – po tiek – bobutės visai žmoniškumo nebeturi!

O man tada visada tas pats klausimas – kur žmogiškumas tų, kurie nori, kad senas, ligotas žmogus vargtų, rinktų tas miško gėrybes, valandų valandas sėdėtų kaitroje ar per lietų ir galų gale atiduotų beveik už dyką?

Ir jei jau tos močiutės tokios plėšikės, tai kas jiems trukdo patiems nuvykti į miškelį ir gauti to gero… nemokamai?

Tingėjimas ir skupumas.

Juokingiausia, kad tie patys gobšuoliai penkis kartus permokės už plastmasės gabalą IKEA ar pamoralizuos, kad pirkti Lenkijoje – ne patriotiška (nebent esi Numavičius, žinoma). Tačiau kelių eurų senai moteriai gailės, kad net dantys braškės.

Keista, nes lietuviai lygtais dar „nuo žagrės„. Turėtume puikiai prisiminti savo suvargusias babytes, šeriančias vištas, marinuojančias agurkus, ravinčias. Turėtume būti nepametę to kaimietiško solidarumo ir supratimo, kiek toks darbas atima laiko bei jėgų.

Turėtume negailėti tam, kas mums dar taip artima, bet ne – gražioje vitrinoje su gražia etikete – prašom, o kelkraštyje, iš vyžotos babytės – špyga.

Aš kartais juokauju, kad mano labdara yra… kojinės. Bent kelis kartus per metus perku vilnones kojines iš visokių močiučių (kartais ir dovanoms). Maximoje pigiau, bet Maxima neįdeda tiek darbo ir pinigų turi daugiau nei reikia.

O jau močiučių veidai, kai kažkas pagaliau įvertina jų greičiausiai naktinį triūsą…

Išvykstant iš Bosnijos Hercogovinos, susidaro ilgos automobilių eilės, išmetamųjų dujų tiek, kad net pilka, saulė kepina, o šalia vaikšto įvairaus amžiaus moterys su savo megztomis kojinėmis, pirštinėmis ir siūlo, siūlo, siūlo… Dauguma turistų nė nežiūri.

Praveriu langą ir klausiu, kiek. Sena moteris parodo, kad penki. Paduodu ir matau, kad ji tuoj pašoks iš laimės. Suvokiu, jog rodė kainą jų valiuta, o aš padaviau eurais (kelis kartus daugiau). Neprašiau grąžos. Nes toks sunkus darbas nusipelno mažų apdovanojimų.

Tačiau kodėl dauguma taip gaili mažų apdovanojimų tiems, kuriems labiausiai jų reikia, bet visai negaili numavičiams ir ikėjoms?

Ar jau pamiršote suskirdusias savo močiučių rankas ir kasdienį triūsą už mažą pinigėlį?

Ar mums tapo svetima padėti silpnesniam?

šaltinis: lidzita.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 532

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. Elze    -  2018-07-07, 13:29

    Ačiū už straipsnį. Kitaip ir negali būti – visa politika nukreipta prieš gyvenimo saulėlydyje cento laukiančius žmones. Aš mačiau, kaip nuo cementinio kelkraščio policininkas tempė babulytę su žemuogių stiklinaite… Padėkime joms visi, retkarčiais ką nors pirkdami ir dar padėkodami už ilgame gyvenimo kelyje kurtą gėrį . Valdžia nei dėkos nei padės.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Lidžita    -  2018-07-07, 14:30

    Taip, Lietuvoje išties atvirai kurstoma neapykanta vyresnio amžiaus žmonėms.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Neringa    -  2018-07-08, 00:56

    Nesenas nutikimas:bobulytė, kuri jau neturi jėgų mišką pasiekti, stovinti prie daržovių ir vaisių kioskelio, ištiesia liesą rankelę su pačiais smulkiausias centukais ir prašo pardavėjos paskaičiuoti, tikėdamasi, kad gal kokios trys slyvukės išeis. Pardavėja liepia centukus pasilikti ir paduoda penkias. Bobulytės skruostu nurieda ašara.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. rolas    -  2018-07-08, 08:53

    Kad valdantieji galėtų gyventi laisviau tokioje ubagų valstybėje, jiems reikalingos lėšos, kurių nėra daugiau pas ką paimti tik iš kažko jas atimant. Atimt patogiausia pas tuos, kas jau nebegali apsiginti pats. Štai Kubilius po savo naktinės mokesčių reformos tą ir įvykdė, o dabartiniai tą palaiko, esą atstatydami pensijas, tačiau nutylėdami, kad net iš tokių atstatytų pensijų žmogus praktiškai išgyvent negali. Juos reikia verst lauk, visus be išimties. Juose žmogiškumo jau nebelikę, kaip ir suvokimo.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. RASA    -  2018-07-08, 21:49

    taip,bobutes nuvaro ir lieka tik perpardavinetojos .

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...