infa.lt

Konservatoriai su valstiečiais ESBO Parlamentinėje Asamblėjoje bendrai ėmėsi kovos su karo propaganda ir dezinformacija

05 liepos
15:39 2018

Lietuvos Seimo delegacija Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinėje Asamblėjoje, kurią sudaro delegacijos vadovė Rūta Miliūtė bei Seimo nariai Laurynas Kasčiūnas ir Vytautas Bakas, liepos 6–11 dienomis dalyvaus šios organizacijos metinėje sesijoje Berlyne (Vokietijos Federacinė Respublika).

Lietuvos delegacijai pasirengimo sesijai metu pavyko sutelkti pakankamai kitų ESBO valstybių parlamentarų palaikymo, kad registruotų ir priėmimui teiktų rezoliuciją „Dėl karo propagandos ir neapykantos kurstymo ESBO erdvėje“. Kaip pažymi dokumento iniciatorius L. Kasčiūnas, kova su propaganda ir kitomis informacinėmis grėsmėmis yra efektyvesnė tada, kai valstybės imasi bendrų veiksmų ir nustato vienodus informacinio lauko priežiūros standartus.

„Pastarojo dešimtmečio karai Gruzijoje ir Ukrainoje parodė, kad karinius agresorės veiksmus dažnai lydi ir intensyvios propagandos kampanijos ne tik šalyse, kurios yra puolamos, bet ir tarptautinėje erdvėje, taip siekiant suklaidinti visą tarptautinę bendruomenę. Todėl šiandien būtina imtis bendrų iniciatyvų tam, kad atpažintume ir neutralizuotume tokias dezinformacijos kampanijas dar tankams nepriartėjus prie demokratiškų valstybių sienų“, – rezoliucijos projektą komentavo L. Kasčiūnas.

Pasak delegacijos vadovės, Seimo narės R. Miliūtės, rezoliucija taip pat kviečiama ugdyti informacinį raštingumą. „Svarbu užtikrinti ne tik bendrus kovos su propaganda standartus, bet ir gyventojų atsparumą informacinėms grėsmėms, todėl rezoliucija skatinama ugdyti informacinį raštingumą, ypač per švietimo sistemą“, – teigė parlamentarė.

V. Bako, teigimu, didelį vaidmenį įgyvendinant šią rezoliuciją lems laisva ir nepriklausoma žiniasklaida, todėl bus diskutuojama ir apie tarptautines žiniasklaidos laisvę, nešališkumą ir profesionalumą skatinančias iniciatyvas.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas V. Bakas komandiruotės metu taip pat didelį dėmesį ketina skirti energetinei nepriklausomybei, Bundestago ekonomikos ir energetikos komitetui žada pristatyti informaciją apie energetinius iššūkius regione.

ESBO Parlamentinės Asamblėjos metinė sesija tai didžiausias Asamblėjos renginys. Vykstant renginiui Lietuvos delegacija organizuos seminarą „Kaip kovoti su propaganda ir dezinformacija?“, susitiks su Vokietijos Bundestago nariais Užsienio reikalų komiteto vicepirmininke Daniela De Ride (Daniela De Ridder) ir Gynybos komiteto nare Katja Keul. Šiuose susitikimuose bus aptarti Lietuvos ir Vokietijos dvišaliai santykiai, ypač bendradarbiavimas energetinio saugumo ir gynybos srityje, ES darbotvarkės aktualijos. Valstybės dienos proga kartu su Berlyno lietuvių bendruomene Seimo nariai giedos Lietuvos himną.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....