infa.lt

Seimas nepradės Artūro Skardžiaus apkaltos dėl kaltinimų nepagrįstumo

01 liepos
13:00 2018

Artūras Skadrdžius

Seimas pritarė specialiosios tyrimo komisijos, tyrusios, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Artūrui Skardžiui, išvadai, kad kaltinimai A. Skardžiui yra nepagrįsti.

2018 m. birželio 20 d. komisija, atsižvelgdama į tai, kas išdėstyta, priėmė išvadą, kad Lietuvos Respublikos Seimo narių grupės teikime pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Artūrui Skardžiui pateikti kaltinimai yra nepagrįsti, todėl nėra pagrindo pradėti Seimo nario Artūro Skardžiaus apkaltos procesą Lietuvos Respublikos Seime. Išvada patvirtinta komisijos posėdyje už balsavus 8, susilaikius vienam komisijos nariui.

Seimo nutarimui „Dėl pritarimo Lietuvos Respublikos Seimo specialiosios tyrimo komisijos Lietuvos Respublikos Seimo narių grupės teikimo pradėti apkaltos procesą Lietuvos Respublikos Seimo nariui Artūrui Skardžiui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti išvadai“ (projektas Nr. XIIIP-2358 (ir išvadai) pritarė 67, prieš balsavo 33, susilaikė 13 Seimo narių.

Nutarimu taip pat pripažinta, kad Seimo specialioji tyrimo komisija Seimo narių grupės teikimo pradėti apkaltos procesą Seimo nariui A.Skardžiui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti darbą baigė.

♦◊♦

2018 m. kovo 20 d. priimtu nutarimu Seimas, konstatuodamas, kad Seimo narys A. Skardžius galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, taip pat atsižvelgdamas į tai, kad A. Skardžius vykdydamas savo pareigas 2009–2017 metų laikotarpiu veikė su juo susijusių įmonių naudai ir pritarė apsimestinių sandorio sudarymui, galimai siekiant nuslėpti tikrąją jo asmeninių (šeiminių) pajamų kilmę ir sąsajas su vėjo energetika, pateikė savo kandidatūrą ir veikė nuolatiniame interesų konflikte Seimo Energetikos komisijoje ir Ekonomikos komitete (įskaitant ir 2016–2020 metų kadencijos darbą Seime), o taip pat teikė savo kandidatūrą ir veikė kaip Seimo parlamentinės grupės su Baltarusija pirmininkas, egzistuojant akivaizdžiam jo asmeniniam (šeiminiam) interesui verslu Baltarusijoje ir galima priklausomybe nuo Baltarusijos įmonės „Investenegostroj“ akcininkų bei kreditorių, neatskleidė reikšmingų aplinkybių dėl savo sąsajų su Baltarusijos įmone „Investenergostroj“, jos akcininkais ir kredito teikėju Baltarusijos banku „Belgazprombank“, nors tai galėjo ir gali turėti įtakos Seimo nario A. Skardžiaus parlamentinei veiklai energetikos sektoriuje, inter alia, jo, kaip Seimo parlamentinės grupės su Baltarusija pirmininko veiklai, atlikdamas savo pareigas veikė interesų konflikte, nedeklaravo savo asmeninių (šeiminių) interesų atsinaujinančių išteklių energetikos sektoriuje, pateikė savo kandidatūrą ir veikė nuolatiniame interesų konflikte Seimo Energetikos komisijoje ir Ekonomikos komitete, nutaria sudaryti 12 narių specialiąją tyrimo komisiją dėl Seimo narių grupės teikimo pradėti apkaltos procesą Seimo nariui Artūrui Skardžiui pagrįstumui ištirti ir išvadai dėl pagrindo pradėti apkaltos procesą parengti.

♦◊♦

„Ikiteisminis tyrimas iškeltas konservatorių dėl neva piktnaudžiavimo tarnyba. Tačiau per metus mane pasikvietė vos į vieną pokalbį. Ar jums atrodo normalu, kai metus laiko Seimo narys negali eiti tiesioginių savo pareigų, yra terorizuojamas, apie jį formuojama neigiama visuomenės nuomonė?“, – klausė Artūras Skardžius.

Pasak LSDD frakcijos nario, Užsienio reikalų komiteto pirmininko Juozo Bernatonio, Lietuva tampa apkaltų rekordininke, ši priemonė naudojama, kaip politinės kovos instrumentas norint atsikratyti nepatogių politikų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 59

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...