infa.lt

Seimas sumažino reikalavimus referendumui dėl dvigubos pilietybės

30 birželio
17:02 2018

Konstitucijos dvasios

Dviguba pilietybė

Seimas priėmė Referendumo įstatymo 7 straipsnio pakeitimą (projektas Nr. XIIIP-2230(2), sumažindamas kartelę referendumui dėl Konstitucijos 12 straipsnio – dėl dvigubos pilietybės. Už tokį sprendimą balsavo 67, prieš buvo 3, susilaikė 16 Seimo narių.

„Visam pirmam skirsniui išliktų ta pati labai aukšto lygio konstitucinė apsauga. Mes puikiai suprantame, kad pirmajame skirsnyje yra reglamentuotas valstybės vientisumas, nacionalinė kalba, vėliava ir t.t., pasikeistų tik 12 straipsnio reguliavimas ir tikėtina, kad taip palengvėtų referendumų dėl pilietybės sprendimų priėmimas“, – po projekto svarstymo sakė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Pagal dabar galiojančias Referendumo įstatymo 7 straipsnio 3 dalies nuostatas, Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimui turėtų pritarti daugiau kaip pusė piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus. Svarstomo Referendumo įstatymo 7 straipsnio 3 dalies pakeitimas įtvirtintų, kad sprendimas dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo būtų laikomas priimtu, jeigu tam pritarė daugiau kaip pusė piliečių, dalyvavusių referendume, bet ne mažiau kaip 1/3 piliečių, turinčių rinkimų teisę ir įrašytų į rinkėjų sąrašus.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas savo posėdyje atsižvelgdamas į išsakytus argumentus bei Seimo kanceliarijos Teisės departamento išvadoje pagal konstitucinę jurisprudenciją išdėstytą nuomonę dėl Konstitucijos I skirsnio apsaugos esmės, nusprendė siūlyti priėmus šį įstatymą Seimui nutarimu kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl Referendumo įstatymo Nr. IX-929 7 straipsnio pakeitimo įstatymo  atitikties Konstitucijai.

Komiteto sprendimu įregistruotas Seimo nutarimo projektas Nr. XIIIP-2393 dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą. Seimo posėdyje šį klausimą numatoma svarstyti rudens sesijos pradžioje.

Balsavimas, detaliai: http://www.lrs.lt/sip/portal.show?p_r=15275&p_k=1&p_a=sale_bals&p_bals_id=-31052

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 169

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Mindas    -  2018-07-01, 22:01

    suskiai, savo kailiu rūpinasi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...