infa.lt

Vienoje įvyko pirmojo pasaulyje kosminės valstybės vadovo inauguracija

29 birželio
01:01 2018

foto: asgardia.space

Hofburgo rūmuose Vienoje, Austrijoje, įvyko pirmosios pasaulyje kosmoso valstybės – Asgardija – vadovo inauguracija. Naujuoju nacijos vadovu tapo rusų mokslininkas, filantropas, milijardierius Igor Ashurbeyli, praneša Newsweek.

Ceremonijoje dalyvavo diplomatai, mokslininkai ir ekspertai iš viso pasaulio.

Pirmosios kosminės nacijos Asgardia vadovas davė priesaiką ir papasakojo apie sėkmingą visų valdžios šakų formavimą naujojoje valstybėje. Taip pat jis priminė apie Asgardijos valstybės piliečių tikslus. Jų tarpe gyvenamų platformų sukūrimas Žemės orbitoje ir gyvenviečių statyba Mėnulyje. Be viso to, Asgardia tikisi tapti pilnateise JTO nare, jeigu organizacija sutiks pripažinti ją suverenia valstybe.

Apie Asgardijos valstybės sukūrimą buvo paskelbta 2016 metų spalio 12 dieną, tada buvo paskelbtas ir projekto tikslas – nepriklausomos nuo dabar egzistuojančių valstybių, suverenios valstybės formavimas, valstybės, kuri gyvuos atvirame kosmose.

Įstoti į naujosios valstybės piliečių eiles galima visiems norintiems. Tam tereikia paduoti prašymą internete asgardia.space svetainėje. Šiuo metu gavusių šios valstybės pilietybę žmonių skaičius siekia truputį daugiau nei 204 000. Per artimiausius 10 metų Asgardijos valdžia tikisi šį skaičių padidinti iki 150 milijonų žmonių. Asgardijos piliečiai turi mokėti kasmetinį mokestį, kuris lyginant su kitomis šalimis yra neįtikėtinai mažas – viso tik 100 €u.

2016 metų gegužę, pasisakydamas Monrealio tarptautinėje kosminėje konferencijoje Igor Ashurbeyli pasiūlė naują požiūrį tarptautinėje politikoje, kurį pavadino „astropolitika“. Ji turi apimti ne tik pagrindinius tarptautinės politikos aspektus, bet ir teisinius klausimus planetos mastu.

„Mes visi dalijamės atsakomybe už 8 milijardus gyvybių planetoje, ir, kadangi mes judame į naują kosminės eksploatacijos ir tyrimų erą, mums būtina turėti tvirtus ir patikimus įstatymus bei sutartis šioje srityje, tokius kaip, pavyzdžiui, tie, kurie jau yra vandens ir žemės resursų naudojimo atžvilgiu.“, – pažymėjo jis.

2017 metų lapkričio mėnesį, Asgardija iš NASA kosmodromo Virdžinijoje paleido į kosmosą savo pirmą orbitinį palydovą Asgardia-1.

Technikos mokslų daktaras Igor Ashurbeyli – daugiau kaip 100 mokslo darbų autorius, tame tarpe vienos enciklopedijos ir trijų monografijų, AAB „Konstruktorių Biuras-1“ Maskvoje bei Tarptautinio kosminės-oro erdvės tyrimo centro Vienoje mokslinis vadovas, tarptautinio kosminio žurnalo Room, leidžiamo Londone vyresnysis redaktorius.

Taip pat Igor Ashurbeyli yra Tarpregioninės visuomeninės organizacijos „Piliečiai už save“ pirmininkas ir palestiniečių Imperatoriškosios stačiatikių draugijos Izraelyje direktorius, kurios lėšomis 1880-1890 metais Jeruzalėje buvo pastatyti Sergievskoe nakvynės namai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 115

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...