infa.lt

Google sukūrė algoritmą nusakantį kada pacientas mirs

26 birželio
23:00 2018

dirbtinsi intelektas - grafinis atvaizdas

Google kompanijos darbuotojai sukūrė algoritmą, kuris įvertina sveikatos būklę ir paciento mirties tikimybę, praneša Bloomberg.

Sistemai buvo suteiktas pavadinimas Medical Brain. Dirbtinis intelektas taikomas joje, suteikia galimybę greitai ir efektyviai apdoroti dideles duomenų apimtis. Programa įvertina lytį, amžių, ankstesnes paciento diagnozes, analizių rezultatus – ir tada pateikia rezultatą.

Tai gali būti prognozė apie tai, kiek laiko truks gydymas, ar teks žmogui kreiptis pagalbos pakartotinai ir kokia letalinės baigties rizika.

Leidinys pateikia vieną iš technologijos veikimo pavyzdžių, kai sistema prognozavo moters su vėlyva krūties vėžio stadija, mirtį. Gydytojai, priėmę pacientę ligoninėje, įvertino jos greitos mirties tikimybę 9,3%. Naujasis Google instrumentas davė mažiau paguodžiančią prognozę – 19,9%. Moteris mirė po keleto dienų.

Programos plėtotojų nuomone, projektas Medical Brain suteiks daugiausia naudos radiologijoje, kardiologijoje, oftalmologijoje ir dermatologijoje. Su laiku kompanija rengiasi licencijuoti naująją sistemą klinikose ar pardavinėti ją per savo debesų servisus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 192

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Engelbert H.    -  2018-06-27, 10:51

    Įtariau, kad Gooooogle tampa Dievu. Visas virtualus pasaulis užkrėtė protus bacilomis. Priklausomybės, savižudžių klubai ir visoks mėšlas eina iš tos skylės. O pasirinkti grūdą krūvoje š… tikrai daug kam sunku. Dabar ir dievais užsimojo tapti, o mus naujaisiais stabmeldžiais padaryti, kad dar daugiau žiūrinčių į virtualią realybę nematytų artėjančio realaus traukinio… Neišdegs. Manau, Gooogle pirmiau pakratys kojas pati nei išpranašaus savo varžtelių-laidelių pripildytu protu kam nors realią mirtį.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...