infa.lt

Migrantai: Vyšegrado „ketvertukas“ spaudžia Briuselį

22 birželio
20:22 2018

Vyšegrado ketvertukas ir Austrijos kancleris

Vyšegrado ketvertuko šalių lyderiai (Vengrijos, Lenkijos, Čekijos ir Slovakijos), o taip pat Austrijos, pravedė ketvirtadienį Budapešte susitikimą migracijos klausimu. Jie aptarė kovos su nelegalia imigracija perspektyvas Europos Sąjungoje, kuriai nuo liepos pirmininkaus Austrija, ir susitarė sustiprinti bendrijos išorinių sienų gynybą.

Pasisakydamas spaudos konferencijoje po susitikimo, Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pasakė:

„Neverta dirbtinai stumti nesuderintų klausimų, aš turiu omenyje pabėgėlių kvotas. Šios problemos turi spręstis bendradarbiavimo procese, kitaip jos priveda prie skilimo ir konfliktų“.
Taipogi grupės atstovai susitarė nedalyvauti skubiame ES šalių-narių vadovų susitikime, skirtame migracijos krizei šį savaitgalį. Austrijos premjeras – vienintelis iš penkių lyderių, kuris vyks į šį susitikimą.

„FRONTEX turi būti sustiprintas ne tik iš kiekybinės ir finansinės pusės, turi būti sustiprintas ir jo mandatas. FRONTEX turi būti pajėgus atsilaikyti prieš kontrabandininkus bei turėti galimybę veikti trečiosiose šalyse, neprileidžiant, kad kontrabandininkų laivai švartuotųsi Europos pakrantėje“, – pasakė Austrijos kancleris.

Austrijos kanclerio Sebastiano Kurzo ir Vyšegrado „ketvertuko“ premjerų susitikimas vyko prieš neformalų ES aukščiausio lygio susitikimą, numatytą sekmadienį, kuriame paskelbė dalyvausiančios 12 ES šalių-narių įskaitant Austriją. Po šiandienio susitikimo Viktoras Orbanas pasakė, jog „ketvertuko“ šalys nedalyvaus sekmadienio susitikime ir pateiks savo poziciją migracijos problemos klausimu ES aukščiausio lygio susitikimo metu sekantį ketvirtadienį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 70

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...