infa.lt

Aquarius laivas vėl skuba į jūrą ieškot eilinių pabėgėlių Europai

22 birželio
01:03 2018
Aquarius ieško nelegalių migrantų Europai

Aquarius ieško nelegalių migrantų Europai

Migrantai, pabėgėliai:

Humanitarinės pagalbos laivas Aquarius paliko Ispanijos Valensijos uostą, kuriame išsodino daugiau nei 600 pabėgėlių; ekipažas pasiruošęs kaip galima greičiau vėl atnaujinti migrantų paieškos-gelbėjimo Viduržemio jūroje darbus. Apie tai prieš Aquarius laivui išplaukiant pranešė Nicola Stalla, organizacijos SOS Mediterranee, kuri užsiima pagalbos teikimu patekusiems į bėdą migrantams, koordinatorius.

Nicola Stalla SOS Mediterranee: „OS Mediterranee misija slypi tame, kad liktume jūroje. Kol tame yra būtinybė, Aquarius bus ten“.

Pereitą sekmadienį daugiau kaip 600 Aquarius surinktų Viduržemio jūroje migrantų atvyko į Valensiją. Ispanijos valdžia atvėrė pabėgėliams šalies vartus po to, kai Italija ir Malta atsisakė įsileisti į savo uostus nevyriausybinės organizacijos laivą su migrantais.

Taloys Vimard, iš „Gydytojai be sienų“ organizacijos: „Politikai turi prisiimti atsakomybę. Mes tikimės, jog visą ši istorija su Aquarius išryškino tai, jog jie ne tik nenori to daryti, bet netgi pažeidžia įstatymą. Kalba eina apie tarptautinę jūrų teisę“.

Tuo tarpu Italija, kuri iki šiol priimdavo daugiau nelegalių migrantų nei kitos ES šalys, griežtina savo migracinės politikos kursą. Roma siūlo Europos Sąjungai susikoncentruoti į priemones stabdančias migrantų atvykimą į Europą, tame tarpe statant priėmimo centrus tranzitinėse šalyse.

Šimtai pabėgėlių įstrigo jūroje: Italija atsisako juos įsileisti

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 152

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rory    -  2018-09-23, 09:10

    Reikia issiaiskinti, kas yra sio laivo savininkai ir ipareigoti juos apmoketi islaidas uz nelegalu prieziura iki jie bus susodinti i lektuvelius ir nuskraidinti atgal is kur atplauke, bei sumoketi uz lektuvo bilietelius.
    Tai niekas kitas, kaip nelegalu pervezimas naudojant modeli – vsio zakono.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...