infa.lt

Išplėstiniai JAV kiberkarių įgaliojimai didina konflikto riziką pasaulyje

23 birželio
01:01 2018
kiberkariai

fotoL US Army

JAV kiberpajėgų vadovybė (Cyber ​​Command„) -struktūra, kuri anksčiau buvo NSA sudėtyje (Nacionalinio saugumo agentūra), o nuo 2017 metų gavusi atskiro Amerikos ginkluotųjų pajėgų padalinio statusą, – iš Baltųjų rūmų gavo ir papildomus įgaliojimus.

Pasak New York Times pranešimo, naujoji doktrina numato preventyvių kiberatakų pravedimą prieš numanomus hakerių tinklus, iš kurių gali būti vykdomos atakos, keliančios grėsmę JAV nacionaliniams interesams.

Publikacijoje pažymima, jog, jeigu anksčiau puolamoji taktika buvo taikoma pagrinde siekiant užkardyti teroristų aktyvumą internete, tai po Kibervadovybės įgaliojimų išplėtimo galima kalbėti apie tai, kad „preventyvių griaunamųjų veiksmų“ užsienio kompiuteriniuose tinkluose vykdymo praktika nebus kažkokiu išskirtiniu veiksmu.

Prie viso to, amerikiečių kiberpadalinio aktyvumas turi būti „balansuojantis ant karinių veiksmų ribos“, tačiau turi vengti paaštrėjimo, galinčio privesti prie ginkluoto konflikto. Ypač tai liečia tinklus tų valstybių, kurios turi branduolinį ginklą, – patikslina leidinys.

Laikraštis pabrėžia, jog tokia kibernetinių karų vedimo taktika numato ir slaptą įsiskverbimą į JAV šalių-sąjungininkių kompiuterinius tinklus, kas savo laiku buvo rimtu galvos skausmu ankstesniam JAV prezidentui Barakui Obamai.

Jungtinių Amerikos Valstijų „Cyber ​​Command” buvo sukurta iš dalies atsakant į Rusijos įsilaužimo išpuolį, kuris buvo įvykdytas prieš 2016 m. JAV prezidento rinkimus. O 2008 m. rudenį Rusijos žvalgybos tarnybos įsiskverbė į SIPRNet, Pentagono slaptą vidinį tinklą; tai paskatino konsoliduoti serverių kibernetines programas į komandą. Tuo tarpu kinai buvo pavogę ginklų projektus, įskaitant F-35, brangiausių JAV naikintuvų, brėžinius, – aiškina leidinys „Cyber Command“ sukūrimo priežastis.

New York Times apibendrina, jog dabartinis internetas yra viso pasaulio kovos laukas, kuriame galima aktyvuoti ir branduolinius ginklus ar jų gamybos laboratorijas, ir, kad JAV savo laiku ruošėsi tam prieš Irano branduolinę programą. Tada jų neteko panaudoti, tačiau dabar nuo to vėl nupučiamos dulkės.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 126

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...