infa.lt

Seime svarstymai kaip apmokestinti antrą ir sekantį gyvenamosios paskirties turtą, namą, butą ir t.t.

06 birželio
11:29 2018

Galimybė įsigyti būstą

Seimas pradėti svarstyti finansų ministro Viliaus Šapokos pristatyti Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimai (projektas Nr. XIIIP-2214), kuriais Vyriausybė siūlo apmokestinti antrąjį ir paskesnį gyvenamosios paskirties turtą, namą, butą ir t.t..

Šiuo metu gyventojai nemoka nekilnojamojo turto mokesčio, jeigu jų valdomo nekomercinės paskirties nekilnojamojo turto vertė neviršija 220 tūkst. eurų, t. y. apmokestintas tik prabangus turtas. Šią tvarką užsimota keisti.

Su mokesčių reforma siejamu projektu yra siūloma 220 tūkst. eurų neapmokestinamąjį dydį taikyti tik vienam didžiausios mokestinės vertės gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto objektui (kartu su kitu nekomercinės paskirties nekilnojamuoju turtu).

Antrojo ir sekančio gyvenamosios paskirties turto objektų vertes pasiūlyta sumuoti ir apmokestinti atskirai nuo pirmojo būsto. Šiai sumai būtų taikomas progresyvumas: iki 220 tūkst. eurų – 0,3 proc. , iki 300 tūkst. eurų – 0,5 proc., iki 500 tūkst. eurų – 1 proc., virš 500 tūkst. eurų – 2 proc.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, gyventojų, turinčių du ar daugiau gyvenamosios paskirties būstų, skaičius siekia apie 330 tūkst., iš jų – apie 230 tūkst. už antrąjį ir paskesnį gyvenamosios paskirties būstą mokėtų iki 30 eurų per metus.

Už teisės akto pakeitimus po pristatymo balsavo 56 Seimo nariai, prieš – 12, susilaikė 27 parlamentarai. Pritarus projektui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Biudžeto ir finansų komitete.

Seimas prie šio klausimo svarstymo planuoja grįžti birželio 21 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 101

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. unohub.lt    -  2019-12-23, 19:45

    Kai planuojama tiek pakeitimų, kiekvienam reikėtų žinoti tikslią savo turto vertę, kad būtų aišku, ar mokesčius reikės mokėti ir kokius.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....