infa.lt

Madridas nebevaldo Katalonijos ir separatistai vėl valdžioje

03 birželio
18:06 2018

Šeštadienį baigėsi Katalonijos autonominės srities tiesioginio valdymo iš Madrido galutinis terminas. Naujoji Katalonijos vyriausybė prisiekė, bet jos sudėtis vargu ar bus labiau priimtina Ispanijos valdžiai, nei nušalintojo Carles Puigdemont administracija.

Naujasis Ženeraliteto prezidentas  Joaquim Torra, nugalėjęs rinkimuose – nesutaikomas separatistas, tiesiog priesaikos ceremonijos metu kreipėsi į naująjį Ispanijos premjerą Pedro Sánchez, pasakęs, jog “laikas nelaukia” ir, jog “mūsų vyriausybė palaiko judėjimą į nepriklausomą valstybę, kurios forma Respublika”. Taip pat jis, priešingai susiklosčiusiai tradicijai, nesiėmė deklaruoti ištikimybės Ispanijos konstitucijai ir neprisiekė ištikimybės Ispanijos karaliui Pilypui VI. Vietoje to jis pažadėjo būt ištikimas Katalonijos liaudžiai.

Ankstesnis Ženeraliteto vadovas Carlec Puigdemont, nušalintas nuo valdžios po Ispanijos Konstitucinio teismo sprendimu apie neteisėta Katalonijos referendumą dėl nepriklausomybės, taip pat buvo iškėlęs savo kandidatūrą dabartiniuose rinkimuose. Tačiau jį nuo „distancijos nuėmė“ vėl tas pats Ispanijos konstitucinis teismas, nusprendęs, jog Puigdemontas turintis nebaigtą baudžiamąją bylą, negali kelti savo kandidatūros į Katalonijos autonomijos vadovus.

Šiuo metu Carles Puigdemont yra Vokietijoje, kur sprendžiamas klausimas apie jo ekstradiciją reikalaujant Ispanijos valdžiai. Vokietijos žemės Šlėzvigo-Holšteino teismas atsisakė leisti Vokietijos prokuratūrai areštuoti Pudemontą, ir jis lieka laisvėje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 121

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...