infa.lt

ES vadovybę konservatorius vadina prorusiška, todėl visus rūpimus klausimus, pvz Astravo, siūlo spręsti Vašingtone

02 birželio
01:05 2018
Pavilionis ir Putinas

Žygimantas Pavilionis (dešinėje)

Kai JAV paskelbė, kad nuo birželio 1 dienos taiko importo tarifus iš Europos Sąjungos (ES) Kanados ir Meksikos importuojamam plienui ir aliuminiui, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, buvęs ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis siūlo Lietuvos diplomatijos vadovams neužimti vienpusiškų pozicijų paremiant labai dažnai antiamerikietišką Europos Komisijos Pirmininko Žano Klodo Junkerio (Jean Claude Juncker) retoriką, kuris garsėja gana dažnais prorusiškais pareiškimais.

„Kas turės naudos iš šio konflikto – vienareikšmiškai Kremlius, todėl turime kantriai ieškoti kompromisų, o tai šioje situacijoje daro Berlynas. Turime pasinaudoti šia situacija, kad surastume tokius kompromisus, kurie atitiktų mūsų pačių nacionalinį interesą. Šiuo metu Lenkija savo teritorijoje kuria JAV karinę bazę. Mes rūpinkimės savo saugumu – tai yra svarbiausias Lietuvos prioritetas. Šiuo metu JAV aiškiai pasisako prieš „Nordstream“ ir ieško, kaip energetiškai dar labiau apeiti Rusiją, – iškelkime Gruzijos narystės NATO klausimą, susiekime jį su NATO ir ES plėtros į Balkanus tema, kurią palaiko Berlynas. Veikime Lietuvos labui, būkime naujų sprendimų ir kompromisų centru, o tai galime pasiekti tik aktyvios dvišalės diplomatijos dėka, o ne glausdamiesi prie prorusiško Ž. K. Junkerio.“

Šiame kontekste Ž. Pavilionis siūlo nepamiršti Astravo atominės elektrinės (AE) klausimo ir kelti jį Vašingtone.

„Kiekvienas konfliktas yra pirma galimybė, bet tik tada, jeigu veiki protingai ir aiškiai žinai, ką nori pasiekti, o ne įsitrauki į avių chorą, kurio dirigentai yra dažnai trečiosios šalys“, – sako ambasadorius Ž. Pavilionis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 211

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. kabalistas    -  2018-06-06, 08:42

    Šitam a’marinuotam „patriotui” ir epitetas „kvaikys” būtų per didelis pagyrimas.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pupų dėde    -  2018-06-11, 17:04

    Uj, kaip man tas žydrutis patinka! Jis tiesiog visur tinka – ir ant Lietuvos, ir Amerikose. Bet negaliu savęs palenkti – mintys sukasi apie tą vyresnį, kuris žydručiui už nugaros tikrai gerą veido išraišką patriotui siunčia. Su tokiu neprapulsi. Anas visai nebijo tavo apribojimų – rasis, kas geriau mokės, šventas daiktas nelieka numestas. Ir dar, nežinojau, kad žydriuks ne iš trečios šalies! Jis pasirodo esąs tikras frankas kriukelius iš amerikų, bet diriguoti nori Lietuos pasirinkimams. Žydriuk, čia kažkokia krizė… jau?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....