infa.lt

R. Karbauskis susiejo opoziciją su politine korupcija ir pareiškė: „Apsivalymas prasideda!“

31 gegužės
18:03 2018
Ramūnas Karbauskis

Facebook nuotr.

NSGK komitetui baigus tyrimą „MG Baltic“ koncerno ir jo įtakojamų politinių partijų bei atskirų politikų atžvilgiu, Ramūnas Karbauskis savo Facebook paskyroje rėžė tiesiai, užduodamas retorinius klausimus Prezidentei bei žinomiems šalies politikams: „Negi jūs anksčiau to nematėt ir nežinojot? O gal jums tas buvo naudinga?

Jis pristatė NSGK išvadas apie „MG Baltic“ nuolatinius ryšius su KGB bei kitais asmenimis, kurie per savo atstovaujamas įmones siekia pakeisti Lietuvos geopolitinę kryptį. Taip pat, pasakoja Ramūnas Karbauskis, nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas teigia turintis duomenų, jog „Rosatom“ ir „MG Baltic“ siekia gauti itin stambius ilgalaikius valstybinius užsakymus, susijusius su strateginiais Lietuvos projektais, todėl, pasak valstiečių lyderio, tai gali kelti grėsmę valstybės interesams.

Tuo pačiu, primena R. Karbauskis, „Rusijos korporaciją „Rosatom“ atstovaujantys asmenys planuoja išlaikyti „Rosatom“ įtaką VĮ „Ignalinos IAE“ uždarymo procese, pasitelkdami įtakingiausią verslo grupę Lietuvoje – koncerną „MG Baltic“, kuris, „galimai neteisėtą poveikį“ (R. Karbauskis atsargus) valstybės institucijoms, politikams ir (ar) politiniams procesams siekia daryti pasinaudodamas plačiais politiniais ryšiais ir kontroliuojama žiniasklaidos grupe“.

Valstiečių lyderis prisipažįsta, jog informacija, kuri pateikta NSGK išvadose, šokiruoja. Tačiau ne mažiau šokiruojantis faktas, pabrėžia Ramūnas Karbauskis, yra tai, jog (citata):

„aukščiausi valstybės vadovai ir kai kurie politikai, anksčiau ėję tokias pareigas, dabar teigia to nežinoję ar negalėję nieko padaryti. Ar ankstesni Seimai neturėjo tokių teisių, Vyriausybė ir Prezidentė tokių galių, kurias turi dabar? Tenka aiškiai konstatuoti – ir galėjo, ir turėjo, tačiau politikus, matyt, tenkino tokia situacija. Netgi daugiau – jie galimai patys klimpo politinėje korupcijoje. Jei ne principingi, sąžiningi teisėsaugininkai, jei ne nauja Seimo dauguma, valstybė ir toliau būtų išnaudojama grupelės žmonių, kuriems sąžinė ir moralė yra nesuvokiamos vertybės“.

Ramūnas Karbauskis savo Facebook paskyroje kreipiasi į žinomus šalies politikus“

Dabar taip norisi paklausti Prezidentės – ar tikrai neatsimenate, ką rašėte laiškuose E. Masiuliui?

Paklausti Andriaus Kubiliaus, ar jis ir toliau neigs savo ryšius su koncernu „MG Baltic“, „Rosatom“, teigs, jog jo sūnaus tapimas „Modus grupės“ stebėtojų tarybos nariu neturi nieko bendro su Andriaus Kubiliaus vadovautos Vyriausybės sprendimais atsinaujinančios energetikos srityje Lietuvoje ir su jo sūnumi siejamo verslo interesais Baltarusijoje?

Paklausti Gabrieliaus Landsbergio, ar jis tiesiog itin naivus jaunuolis, ar visgi – arogantiškas, į korupcinius santykius linkusios partijos vadovas, partijos rinkimų programą pristatęs ir kitus klausimus restorane ir aptarinėjęs būtent su koncerno MG Baltic atstovu?

Pabaigai valstiečių lyderis nuramina NSGK tyrimo išvadų skeptikus, tvirtindamas: tyrimas tęsis, tęsis ir nesubliūkš, kaip tas būdavo Lietuvoje anksčiau. Ir išreiškia įsitikinimą, jog bus įvardinti visi, kas pamiršo savo pažadus rinkėjams ir ilgus metus skandino valstybę politinės korupcijos liūne. Laikas atsinaujinti, teigia valstiečių lyderis, ir siekti kitokių standartų politikoje.

Pabaigdamas savo įrašą politikas pareiškia neabejojantis tuo, jog valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija Seime palaikys NSGK išvadas.

„Seimas dabar turi rimtą pagrindą parengti įstatymų projektus, stiprinančius teisėsaugos institucijų galimybes užkirsti kelią neskaidriems procesams. Seime neliko ir prieštaraujančių, jog reikia didinti politikų atsakomybę už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi ir prekybą poveikiu. Žinoma, Seimo narių, ypač su politine korupcija siejamos opozicijos, pasiruošimą kardinaliems pokyčiams įrodys jų tolimesni veiksmai“, – su abejonės gaidele užbaigia savo kreipimąsi Ramūnas Karbauskis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 471

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. labas    -  2018-06-01, 13:55

    Karbauskis šaunuolis.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Miledi    -  2018-06-03, 14:35

    Šaunuolis, Ramūnai. Dar išgirsi VISOKIŲ, kurie verks ir juodins tave, nes vagies kepurė visada dega. O kai dega – tai ir klykimas kyla baisus) Sakyk Tiesą. Jos jau seniai lietuviai pasiilgę. Net keista girdėti tai, ką VISI supratome jau seniausiai: mums daug kur meluojama. Lietuvoje viešėjęs garsiausias pasaulio antropologas T.H. Eriksenas pasakė:
    „Esmė slypi moraliame gyvenime, kuris suteikia galimybę gulint mirties patale pasakyti sau, savo artimiesiems, kad padariau viską, ką galėjau. Kad buvau doras žmogus, kuris stengėsi palikti pasaulį geresnį, nei į jį atėjo. Tai yra nuvertintas dalykas šiais laikais. Mes koncentruojamės į vartojimą ir greitą grąžą.”
    Taigi, tos esmės jau tik prisiminimai. Pasirodo, karalius iš tiesų nuogas. Reikėjo vienam pasiryžti pasakyti tai, ir „visada teisi ir visada pasiryžus“ partija nusiiminėja karūną.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...