infa.lt

Seimas imsis įstatymų projektų, įgyvendinsiančių ES asmens duomenų reformą, kuri įsigalios nuo gegužės 25 dienos

22 gegužės
20:22 2018

Seimas svarstys naujos redakcijos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo projektą Nr. XIIIP-2096 ir lydimuosius teisės aktų projektus. Teisės aktų pakeitimai teikiami atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu Europos Sąjungoje (ES) vyksta asmens duomenų apsaugos reforma, kuria siekiama sustiprinti asmens teisę į savo asmens duomenų apsaugą ir užtikrinti vienodo ir aukšto lygio fizinių asmenų apsaugą tvarkant jų asmens duomenis visoje ES.

Gegužės 25 d. ES bus pradėtas taikyti 2016 m. balandžio 27 d. Europos Parlamento ir Tarybos reglamentas (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas). Atsižvelgiant į tai atitinkamai turi būti keičiami Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas ir kiti susiję teisės aktai.

Kaip pažymėjo projektą pristatęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, reglamentas bus taikomas tiesiogiai, jo nuostatų perkelti į nacionalinę teisę nereikia, todėl Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo projektu siekiama reglamentuoti tik tuos klausimus, kuriuos būtina, norint tinkamai taikyti reglamentą ir kurie yra tiesiogiai susiję su reglamento reikalavimais. Atitinkamai keičiami ir lydimieji teisės aktai.

„Administracinių nusižengimų kodekso pakeitime siūloma ne administracinė atsakomybė, o taikomos administracinės baudos, surašytos reglamente. Visuomenės informavimo įstatymo siūlomais pakeitimais pirmiausia siekiama stiprinti žurnalistų etikos inspektoriaus nepriklausomumą, Kibernetinio saugumo įstatyme siūloma tikslinti Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos įgaliojimus kibernetinio saugumo srityje, Vyriausybės įstatyme siekiama sustiprinti Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos nepriklausomumą, Vyriausiosios rinkimų komisijos įstatyme siūloma nustatyti, kokiais tikslais Vyriausioji rinkimų komisija gali tvarkyti atitinkamus asmens duomenis ir kokiais tikslais šie duomenys gali būti skelbiami jos interneto svetainėje“, – vardijo teisingumo ministras.

Projektams po pateikimo pritarė 88 Seimo nariai, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė vienas. Pagrindiniu Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo projekto svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas, klausimus Seimo posėdyje numatoma svarstyti birželio 21 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 78

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....